Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar Péter az ügyészségen: Rogán Antalék manipulálták a Völner–Schadl-ügy iratait


Magyar Péter sajtótájékoztatója a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületénél 2024. március 20-án
Magyar Péter sajtótájékoztatója a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületénél 2024. március 20-án

Ha előre tudta volna, hogy a Völner–Schadl-ügyről kérdezik, már a bizonyítékokkal érkezik – mondta a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületéből kilépve Magyar Péter. Négy órán át hallgatták meg, március 26-ra idézték be újra, azt mondta, akkor már hozza a hangfelvételeket. Az ügyészség képtelen állításnak tartja, hogy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg.

Varga Judit egykori igazságügyi miniszter pártalapításra készülő volt férje azt mondta, a bizonyítékok között hangfelvételek is vannak, amelyek szerinte bizonyítják, hogy

  1. Rogán Antal tudott a Schadl-ügyről;
  2. a kormánytagok már fél évvel a volt végrehajtó kamarai elnök, Schadl György meggyanúsítása előtt tudtak arról, hogy megfigyelés zajlik, és erről tájékoztatták a később szintén a korrupciós botrány miatt meggyanúsított Völner Pál akkori igazságügyi államtitkárt, Varga Judit helyettesét;
  3. legsúlyosabb állításának nevezte, hogy Rogán Antal és/vagy Rogán emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat, ami annyit jelent, hogy vagy kivettek, vagy kihúztak belőle, vagy megmásítottak benne dolgokat.

Magyar Péter azt mondta, hogy tanúkénti kihallgatása március 26-án reggel 9 órakor folytatódik az ügyészségen, akkor már a bizonyítékokkal érkezik. Most is megtette volna, ha tudja, hogy erről kérdezik majd.

Azt is mondta, hogy ha lehet, nyilvánosságra hozza a hangfelvételeket, az a célja, hogy előbb-utóbb nyilvánosságra kerüljenek.

A kollégánk Magyar Péter sajtótájékoztatójáról készített videóját itt nézheti meg:

Frissítés: „Magyarország Ügyészsége képtelen állításnak tartja, hogy a megnevezett ügyben bizonyítékot tartott vissza, vagy bárki az ügyészségen lévő bizonyítékot semmisített volna meg. Az eljárásban minden olyan személy vádlottként szerepel, akivel szemben vádemelésre alkalmas módon bizonyítani lehetett bűncselekmény elkövetését. Az ügyészség az iratok kezelése során minden tekintetben a törvényeknek – így elsősorban a Be. 246. §-ában írtaknak – megfelelően járt el” - áll a Központi Nyomozó Főügyészség közleményében, amelyben visszautasították azt a feltételezést is, hogy bármelyik ügyész figyelmeztetett volna bárkit az eljárásról.

A Fidesz frakcióvezetője is reagált Magyar Péter mondataira. Kocsis Máté az atv.hu megkeresésére azt mondta, Magyar Péter bosszút akar állni, mert elhagyta a felesége és elvesztette a felesége által szerzett munkahelyeit.

Összefoglalónk Magyar Péter politikai-közéleti megnyilatkozásairól a kegyelmi-botrány kirobbanásától:

2024. február 2.

Kirobban a kegyelmi ügy a 444.hu cikke nyomán. Magyar Péter első közéleti posztja Facebook-oldalán: „Ne féljetek!”

2024. február 10.

Lemond Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter, Magyar Péter volt felesége. Magyar Péter bejelenti, hogy lemond az állami társaságokban betöltött pozícióiról.

„Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.”

2024. február 11.

Interjú a Partizánon, ami azóta 2,4 milliós megtekintésnél jár. Beszél a kegyelmi ügy hátteréről, a „rogáni hatalomgyár” működéséről, belső fideszes törésvonalakról, a lehetséges utódlásról, és rossz viccnek nevezi, hogy pártot alapítana.

2024. február 12.

Elhíresült kormányzati reakció: „Reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásával a kormány nem foglalkozik.”

2024. február 13.

A Partizán-interjú után Magyar a Facebook-oldalán is üzen Rogán Antalnak és Tiborcz Istvánnak. A propagandaminiszteren a Schadl Györggyel való „szakmai” kapcsolatát és sok hasonló ügyet kér számon, Orbán Viktor vejétől pedig mérhetetlen gazdagodásának titkát kérdezi.

Ugyanezen a napon reagál az állami vállalatokból való távozásának körülményeire, miután a kormánypárti sajtó szerint nem önként távozott.

2024. február 14.

A kormánypárti sajtó és a Megafon milliós luxusórájáról ad hírt, amelyről kiderül, hogy egy 1,2 millió forintért vásárolt Longines.

2024. február 15.

Facebook-oldalán közli, hogy a Megafon két nap alatt húszmillió forintot költött a lejáratására, egy másik posztban bocsánatot kér a bicskei áldozatoktól, egy harmadikban pedig üzen: „Álmodtam egy világot magunknak, itt állunk a kapuja előtt!”

2024. február 16.

Levél Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek – akivel korábban baráti viszonyban volt – egy vitatott SMS-ről, amelyet Gulyás fenyegetőnek nevezett. Magyar Péter ezt tagadja.

2024. február 17.

Orbán Viktornak a miniszterelnöki évértékelő napján üzen: „Ön szerint hivatalban maradhat-e egy olyan kormány, amelynek egyik tagja olyan, súlyos korrupciós bűncselekményben érintett, amiről a kormánynak is tudomása van?”

2024. február 27.

Interjú a Telexen, amely azóta majdnem másfél milliós nézettségnél jár. Ebben arról beszél, hogy szerinte egy családi részvénytársaság az ország, nincs szükség atombombákra az Orbán család milliárdossá válása mellett, és arra is kitér, hogy sokan győzködik, hogy lépjen be a politikába.

2024. február 28.

Nyilatkozatai nyomán beidézi az Integritás Hatóság. A találkozót követően konstruktívnak nevezi az egyeztetést. Azt írja, a jövőben az együttműködést konkrét ügyek mentén, a rendelkezésére álló információk átadásával folytatják.

2024. február 29.

Facebook-posztjában először írja le nyíltan, hogy egy új erő létrehozását javasolja, amely mentes mindenféle ideológiától, kompromittálódott kormányzati és ellenzéki politikustól.

„Talpra, magyar! Itt az idő, hogy elkezdjünk dolgozni közösen a hazánkért, a gyermekeinkért, az unokáinkért és a jövőnkért.”

2024. március 1.

Bejelenti, hogy március 15-én délután Budapesten politikai gyűlést rendez. Ezen a napon éri el Facebook-oldala a százezer követőt, ami mostanra 160 ezerre bővült.

2024. március 7.

Felszólítja Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy azonnali hatállyal távozzon hivatalából, de mielőtt megtenné, mentse fel azokat az ügyészeket, akik a nyomozást vezették Völner–Schadl („és mások?”) ügyében. Ennek közvetlen előzménye, hogy az ügyészség személyesen próbálta átadni az idézését tanúként egy korrupciós ügyben.

2024. március 13.

Ismerteti Kubatov Gábornak és Rogán Antalnak írt üzenetét március 15-i rendezvénye ügyében. Arra kéri a Fidesz pártigazgatóját és a propagandaminisztert, hogy tartózkodjanak „a jól bevált módszereitektől”: ne próbálják se a szolgálatok útján, se szervezett huligánok segítségével megzavarni vagy provokálni a rendezvényén részt vevőket.

2024. március 15.

15 órakor kezdődik a rendezvénye Budapesten, az Andrássy úton. Becslések szerint mintegy ötvenezren lehetnek ott személyesen, az élő közvetítést majdnem hetvenezren nézik, a felvétel azóta mintegy egymilliós nézettségnél jár. Magyar Péter bejelenti a Talpra Magyarok Közössége és egy párt létrehozását, valamint azt, hogy terveik szerint elindulnak a júniusi EP-választáson.

2024. március 18.

Magyar Péter a Facebook-oldalán megy elébe a hvg.hu cikkének, amely egy 2020-as családi veszekedésről készült rendőri jelentésen alapul. A jelentésben nincs szó tettlegességről. Varga Judit egy családi erőszakról szóló kisfilmmel reagál.

Egy újabb posztjában azt írja: a Schadl–Völner-ügy nyomozati irataiban szereplő Tóni, Ádám, Barbara teljes neve: Rogán Antal, Nagy Ádám, Rogán Barbara.

„Schadl György, a végrehajtói kamara korrupt vezetője, elsőrendű vádlott Rogán Antal embere volt. Erről és további terhelő információkról miniszterektől szereztem tudomást, és bizonyítani tudom. Szerdán meg is teszem a Központi Nyomozó [Főü]gyészségen.”

Harmadik posztjában közli: feljelentést tesz a rendőrségről kiszivárgott jelentés ügyében. Az országos rendőrfőkapitány belső vizsgálatot rendel el az ügyben.

Egy következő posztjában azt írja: az egyre sűrűsödő fenyegetések miatt elfogadja a felajánlott 24 órás személyi védelmet.

2024. március 19.

Arról posztol, hogy 20-án megy a fővárosi nyomozó ügyészségre, ahová Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter kíséri el mint jogi képviselő.

2024. március 20.

A Völner–Schadl-ügyről kérdezik a Fővárosi Nyomozó Ügyészségen. Három állítást tesz, azt mondja, hangfelvételekkel bizonyítani is tudja őket. Az egyik állítása, hogy Rogán Antal és/vagy Rogán emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták az ügyészségi iratokat.

XS
SM
MD
LG