Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem csitul a negyedik hullám, Németországból külföldre is vittek beteget


Bokri Eszter gyermekorvos rezidens lefertőtleníti egy fiatal vállát Nyregyházán, mielőtt beoltja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. június 30-án
Bokri Eszter gyermekorvos rezidens lefertőtleníti egy fiatal vállát Nyregyházán, mielőtt beoltja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. június 30-án

A szerdai után a csütörtöki koronavírus-adatok is 10.000-nél több új regisztrált fertőzöttről szólnak, egészen pontosan 10.767-ről. Az előző 24 órában 131 Covid-beteg halt meg Magyarországon. Csütörtökön újabb szigorítások jöhetnek.

A számok azt mutatják, hogy továbbra is gyorsan terjed a negyedik hullám Magyarországon. A járvány kezdete óta 987.199-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 32.645-re emelkedett. Az állami tájékoztatás szerint, 5.969 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 606-an vannak lélegeztetőgépen.

A hírek szerint csütörtökön újabb korlátozásokról dönthet a kormány. Tavaly az évnek ugyanebben az időszakában naponta csak fele annyian haltak meg, mint most, lényegesen jelentősebb korlátozások mellett. Lélegeztetőgépen csak picivel többen voltak akkor a mostaninál.

Németországban a nap folyamán a 16 tartomány vezetői a szövetségi vezetőkkel tárgyalnak a járvány kezeléséről, miután ott is folyamatosan nő a napi új fertőzések száma.

A tartományi miniszterelnökök egységes szabályokra és korlátozásokra törekszenek a mostani, szétforgácsolt tartományi stratégiák helyett. A napirenden olyan kérdések szerepelnek, mint a közszolgáltatások igénybevételének szabályai az oltatlanok esetében, és megpróbálják kitalálni azt is, hogyan lehetne növelni Németország jelenlegi 68 százalékos átoltottsági arányát.

Az országosan a legtöbb fertőzéssel birkózó keleti tartomány, Szászország miniszterelnöke a tárgyalások előestéjén azt mondta, hogy szigorúbb korlátozásokra van szükség. "Ha tényleg meg akarjuk törni ezt a hullámot, akkor nem elég, ha csak az oltatlanokat szólítjuk meg" - fogalmazott Michael Kretschmer.

Németország november 17-én újabb napi rekordot jelentett az új fertőzések számában. Egy nap alatt 294-en haltak meg a koronavírus miatt, így az összesített halálozási szám 98 274-re emelkedett.

A negyedik hullám az ország egyes részein hatalmas terhelést rótt a kórházakra, melyek közül több az EU más országaitól kért segítséget. Egy bajorországi kórház például, amelynek intenzív ágyai megteltek, azt a példátlan döntést hozta, hogy egy koronavírusos beteget Észak-Olaszországba szállít kezelésre.

Sokan nem bíznak a romániai kórházakban, inkább otthon vészelik át a koronavírusos betegséget
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:04:38 0:00

XS
SM
MD
LG