Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem ügyeletes nagyhatalom az iskola, hanem társ – Interjú Szeszler Anna pedagógussal


Aranydiplomás pedagógus, aki tanított általános iskolában és a pedagógusképzés több területén. Szakterülete az együttműködésre épülő tanulás, a csoport- és páros munka. A Szelfi vendége Szeszler Anna pedagógus volt, aki a rendszerváltás után három iskola elindításában is részt vett, majd hosszú ideig a Lauder iskola főigazgatója volt.

A pedagógusképzés szinte minden területén megforduló Szeszler Anna nyugdíjazása óta is aktív közösségi ember, férjével többek között a balatonfüredi Zsidó Kiválóságok Háza elindítója és működtetője. A Szabad Európa podcastjában arról is beszélgettünk, hogyan lehet(ne) öröm a tanulás, hogy milyen módon történik a diákok értékelése egy alternatív iskolában, és hogy miért idejétmúlt a jelenlegi oktatási rendszer. Arra is kitértünk, mi akadályozza az állami intézményekben dolgozó pedagógusokat az új, kreatívabb módszerek alkalmazásában és az ilyen irányú továbbképzéseken való részvételben.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

Nem ügyeletes nagyhatalom az iskola, hanem társ – Interjú Szeszler Anna pedagógussal
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:35:31 0:00
Közvetlen elérés
  • 16x9 Image

    Horn Gabriella

    Horn Gabriella a Szabad Európa rovatvezetője. Több mint húsz éve újságíróként dolgozik. Cikkei az online és a nyomtatott sajtóban jelentek meg, televíziós riporter is volt. Az alapítás óta szerzője volt az atlatszo.hu oknyomozó portálnak, az elmúlt években a lap munkatársa volt. Több nemzetközi újságíróprojektben segítette a határokon átívelő korrupciós ügyek, hatalmi visszaélések feltárását. ​A hortobágyi földmutyiról szóló riportjáért Hégető Honorka-díjat és Telenor-különdíjat kapott munkatársával közösen, egy másik írásáért pedig a Soma-díj zsűrije részesítette elismerésben. 

XS
SM
MD
LG