Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem volt még ennyi halálos áldozata itthon a harmadik hullámnak


Védőfelszerelést viselő ápoló az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírus-osztályán
Védőfelszerelést viselő ápoló az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet koronavírus-osztályán

Az elmúlt 24 órában 6 278 új fertőzöttet azonosítottak és elhunyt 152 többségében idős, krónikus beteg. A hétvégén 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteg beoltását tervezik az oltópontokon.

Az újonnan beazonosított fertőzöttek száma a friss csütörtöki adatokkal 446 178 főre nőtt. Az elmúlt 24 órában elhunyt 152 emberrel a járvány halálos áldozatainak száma mára elérte a 15 476-ot. Mindkét adat az eddigi legmagasabb a járvány harmadik hullámában.

Az aktív fertőzöttek száma átlépte a százeres határt, számuk jelenleg 102 566. Kórházban 6 554 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen.

Közben újabb vakcinaszállítmányok érkeznek Budapestre. A tervek szerint csütörtökön ér ide az orosz Szputnyik V újabb adagja és AstraZeneca is jön, de ebből a várt 127 200 adag helyett, a kormányzati járványportál tájékoztatása szerint, csak 105.600 adag érkezik.

A kormány bejelentheti a teljes lezárást a rossz járványadatok miatt. Az Index úgy tudja, hogy a teljes országot lezárják húsvétig, így a következő napokban bezárhatnak az iskolák, óvodák, üzletek.

Legutóbbi rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök is drámai romlásról beszélt, több pedagógus szakszervezet pedig már hetek óta az oktátás teljes online-ra állítását sürgeti a tömeges megbetegedések miatt.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG