Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„Nem voltunk tájékozatlanok, nem hagyott bennünket elbutulni” – archív műsor a Szabad Európa Rádió szerepéről


Konrád György író
Konrád György író

Egy fenyegető újságcikk után is vállalta, hogy névvel nyilatkozzon a Szabad Európa Rádiónak 1983-ban az akkor Berlinben élő Konrád György író, aki egész életében kapcsolatban maradt a szerkesztőséggel. Az 1993. október 31-i, utolsó adásnapon visszatekintettek erre a tíz évvel korábbi interjúra, valamint a rádió és a demokratikus ellenzék viszonyára.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

„Nem voltunk tájékozatlanok, nem hagyott bennünket elbutulni” – archív műsor a Szabad Európa Rádió szerepéről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:51 0:00

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG