Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nyomásgyakorlás, maffiamódszerek, majd jön egy vételi ajánlat – német cégek az Orbán-kormány módszereiről


Sztoriban cover - German-Hungarian affairs
Sztoriban cover - German-Hungarian affairs

Míg korábban az Orbán-kormány kiemelten kezelte a német cégeket, ma már inkább átvennék a helyüket, és ezt olyan nyomásgyakorlással teszik, ami már a német politikai köröknek is szemet szúrt.

Mélyponton vannak a német–magyar politikai kapcsolatok is. Míg 2010-ben, a választási győzelem után Berlinbe, Angela Merkelhez vezetett Orbán Viktor első útja, ma lényegében nincs hivatalos csatorna a két kormány között.

Orbán Viktor célja 2010 óta az, hogy a külföldi tulajdonosokkal szemben saját holdudvarát hozza helyzetbe. Míg azonban kezdetben nagyvonalúan kifizették a kiszemelt cégek tulajdonosait, mostanában a kormányzati nyomásgyakorlás került előtérbe, és német cégek is célkeresztbe kerültek.

A mélyponton lévő német–magyar kapcsolatok hátteréről írt Keller-Alánt Ákos, a vele készült podcastot meghallgathatja itt:

Nyomásgyakorlás, maffiamódszerek, majd jön egy vételi ajánlat – német cégek az Orbán-kormány módszereiről
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:16:41 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG