Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb robbantás a Lidl német központjában


Egy Lidl szupermarket logója a németországi Dortmundban 2020. febrár 3-án.
Egy Lidl szupermarket logója a németországi Dortmundban 2020. febrár 3-án.

A németországi Neckarsulmban elkövetett merényletnek három sebesültje van. Az épületet kiürítették, a környéket lezárták. A pokolgép vagy levélbomba, vagy csomagba rejtett szerkezet volt. A környéken a héten ez már második ilyen merénylet.

A robbantást a délnyugat-németországi Heilbronn kerületben, Neckarsulmban, a szupermarketóriás központjában követték el szerda délután 3 óra körül.

A három sérült közül egy állapota súlyos, de mindhárman kórházba kerültek. Mintegy 100 alkalmazottnak kellett elhagynia az épületet, amíg a tűzszerészek dolgoztak - írja az Express angol nyelvű német hírportál.

Gerald Olma, a heilbronni rendőrség szóvivője azt mondta, hogy valószínűleg csomag vagy levélbomba volt robbanhatott fel, akkor, amikor az egyik alkalmazott kinyitotta.

A hvg.hu a Heilbronner Stimme című lapra hivatkozva azt írja, hogy a héten ez volt a második ilyen eset a környéken. Kedden a Neckarsulmhoz közeli Eppelheimben egy italgyártó cég áruátvevő részlegénél robbant fel egy küldemény, amikor átvette azt a vállalat egyik alkalmazottja. Vizsgálják, hogy van-e kapcsolat a két robbantás között.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG