Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Németországban egyre több a támadás oroszok és ukránok ellen


Ukrán menekültek a drezdai főpályaudvar információs pultja előtt 2022. március 22-én
Ukrán menekültek a drezdai főpályaudvar információs pultja előtt 2022. március 22-én

Megszaporodtak az orosz és ukrán bevándorlók elleni támadások Németországban Oroszország ukrajnai inváziójának kezdete óta – közölte Nancy Faeser belügyminiszter kedden.

Faeser a héten azt mondta a Neue Osnabrücker Zeitungnak, hogy február vége óta 308 oroszellenes támadást jegyeztek fel a rendőrök, közülük tizenöt erőszakos volt.

„Egyre nő az oroszok és az orosz létesítmények elleni rajtaütések száma” – mondta.

Németországban mintegy kétszázötvenezer orosz és százötvenezer ukrajnai születésű ember élt, mielőtt Vlagyimir Putyin elnök február 24-én orosz csapatokat parancsolt Ukrajnába. Azóta több mint háromszázezer ukrán menekült Németországba.

Faeser szerint az ukránok elleni támadások is szaporodnak, február vége óta 109-et regisztráltak, köztük tizenhárom olyan erőszakos esetet, mint a testi sértés. A legtöbb támadás épületek megrongálása, sértegetés és verbális fenyegetés volt.

„Nem szabad hagyni, hogy ez a konfliktus belopózzon a társadalmunkba – mondta Faeser. – Emlékeztetnünk kell az embereket arra, hogy ez Putyin bűnöző háborúja. Ez nem az orosz gyökerekkel rendelkező, Németországban élő emberek háborúja.”

Készült a Reuters beszámolójának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG