Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Németországban van az Afganisztánból kimentett huszonhat magyar


Egy tálib harcos sétál el egy szépségszalon mellett, amelynek kirakatában a nők képeit festékkel fújták le Kabulban, 2021. augusztus 18-án
Egy tálib harcos sétál el egy szépségszalon mellett, amelynek kirakatában a nők képeit festékkel fújták le Kabulban, 2021. augusztus 18-án

A magyarok biztonságban vannak, és valószínűleg még augusztus 19-én Budapestre érkeznek Frankfurtból. Magyar Levente külügyi államtitkár azt is elmondta, hogy csütörtök hajnalban újabb gépek indultak Magyarországról Afganisztánba.

Hozzátette, hogy a csütörtök hajnalban útnak induló gépek Üzbegisztán érintésével mennek Kabulba a magyar civilekért és a magyar csapatokat korábban segítő afgánokért.

Az államtitkár ismét világossá tette, hogy Magyarország csak ezeket az afgán állampolgárokat fogadja be, senki mást.

Az államtitkár egy nappal korábban már beszélt arról, hogy a magyar állampolgárokon kívül a magyaroknak segítséget nyújtó, például tolmácsoló afgánoknak és családjuknak akar segíteni a magyar állam. Szerinte néhány százan lehetnek, „őket ismerjük, valóban halálos veszélyben vannak, kimentésük erkölcsi kötelességünk” – fogalmazott Magyar Levente.

Az államtitkár biztonsági okokra hivatkozva sem akkor, sem csütörtöki tájékoztatóján nem mondta meg, hogy összesen hány, Afganisztánban lévő magyarról tudnak.

XS
SM
MD
LG