Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szelektív emlékezetpolitika adóforintok milliárdjaiból


Szelektív emlékezetpolitika adóforintok milliárdjaiból
Szelektív emlékezetpolitika adóforintok milliárdjaiból

Az elmúlt években sorra valósultak meg az emlékezetprojektek emlékművek, épületek, intézmények, szobrok és történelmi filmek formájában. De vajon mennyiben tükrözi a valóságot és mennyiben szolgál politikai célokat a történelmi emlékezés módja?

„A fizikai és szellemi terror megismétlődése ellen a nemzeti emlékezet a legerősebb fegyver” – mondta Orbán Viktor 2017. október 23-án a Terror Háza előtt ünnepi beszédében. Nem véletlen, hogy az elmúlt években sorra valósultak és valósulnak meg az emlékezetprojektek emlékművek, épületek, intézmények, szobrok és történelmi filmek formájában.

Horn Gabriella és Barna-Lipkovski Miklós a legjelentősebbekről és legköltségesebbekről készített összeállítást, amelyben szakértőket, történészeket kérdeztek arról, mennyiben tükrözi a valóságot és mennyiben szolgál politikai célokat a történelmi emlékezés módja.

Horn Gabriella volt a Sztoriban vendége, a podcastot itt hallgathatja meg:

Szelektív emlékezetpolitika adóforintok milliárdjaiból
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:09:33 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG