Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Néphadseregből honvédség – archív műsor a katonapszichológiáról


Magyarország, Kistarcsa (Kerepestarcsa), BM laktanya, 1982.
Magyarország, Kistarcsa (Kerepestarcsa), BM laktanya, 1982.

Jelentős átalakuláson ment át Magyarország katonai ereje az 1990-es évek elején. Ez kihívást jelentett a vezérkarnak és a kiskatonáknak is - ezért volt aktuális a Szabad Európa Rádió 1993. január 3-ai adása, melyben katonapszichológusokkal beszélgetnek az elitváltásról és a szakmai tapasztalatról.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

Néphadseregből honvédség – archív műsor a katonapszichológiáról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:28:26 0:00

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG