Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nőnapi tüntetések, kiemelt állami beruházások, Sulyok Tamás apja – legnézettebb multimédiás tartalmaink a héten


Kiemelt állami beruházás: épül a CATL gyára Debrecenben
Kiemelt állami beruházás: épül a CATL gyára Debrecenben

Lakner Zoltán politológus azt mondja: van egy összekötő kapocs a régi és az új államfő között; az, hogy nem mondanak igazat. Nőnap alkalmából képgalériában mutattuk meg, hogy néhány régióban a nőknek még mindig milyen problémákkal kell megküzdeniük. Videónkban megmutattuk, mit jelent, ha valamit kiemelt állami beruházássá nyilvánítanak. Heti legnézettebb multimédiás tartalmainkból válogattunk.

Sulyok Tamás saját náci múltú apja példáján keresztül abban segíthetné az egész magyar társadalmat, hogy egyszer az életben túl tudjunk lendülni ezeken a történelmi traumákon. Vendégünk Lakner Zoltán volt.

Elbúcsúztatták a börtönben rejtélyes módon elhunyt Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt. Kollégáink ezzel kapcsolatban kérdezték az utca emberét Moszkvában.

A nők életét számos országban nehezíti az elnyomás, a hátrányos megkülönböztetés. Koszovótól Kirgizisztánig, Pakisztántól Azerbajdzsánig nőjogi gyűléseket tartottak, hogy megünnepeljék az elért eredményeket, valamint követeljék az egyenlőséget és a családon belüli erőszak megszüntetését.

A háborúk gyakran teremtenek hősöket – olykor olyanokat is, akiket a képzelet szült. Ukrajnában hatalmas falfestmények örökítik meg azokat, akik a hazájukért harcolnak: köztük egy kutyát, a Nemzeti Gárda tizenkilenc éves katonáját és egy valóságban nem létező vadászpilótát.

  • 16x9 Image

    Nagy András

    Nagy András korábban televíziós riporterként, tudósítóként és műsorvezetőként dolgozott, többek között az RTL Klubnál és a Magyar Televíziónál. Az utóbbi tíz évben videóriporter volt az egykori Népszabadságnál, majd az AP és az FSN amerikai hírügynökségnél. Most a Szabad Európa multimédiás tartalmait szerkeszti.

XS
SM
MD
LG