Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Növekvő kormánypárti nyomásgyakorlásról beszél a Centrál Médiacsoport tulajdonosa


A médiatulajdonos telefonja is szerepelt a kiszivárgott adatok szerint a Pegasus találati listáján
A médiatulajdonos telefonja is szerepelt a kiszivárgott adatok szerint a Pegasus találati listáján

Varga Zoltánnal, akit különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó uniós költségvetési csalással gyanúsítanak a fideszes Budai Gyula feljelentése nyomán, a Politico készített interjút. Varga Zoltán egyike annak a mintegy háromszáz magyarországi személynek, akit korábban Pegasus kémszoftverrel megfigyelhettek.

A médiatulajdonos egyebek között arról beszél a cikkben, hogy Orbán Viktor szövetségesei megpróbálták megvásárolni a lapjait, megpróbálták befolyásolni a 24.hu portálon megjelent híreket, voltak cikkek, amiket el akartak tüntetni, míg például olyan kiadványok, magazinok címlapján, amelyek, amelyek vidéken is népszerűek, fideszes politikusok megjelentetését akarták elérni. Varga szerint a vidéken élők nagyon fontosak a Fidesznek.

Varga azt mondta, hogy mondta, ezeket a követeléseket rendre elutasították, és ez a jövőben sem lesz másként.

A médiatulajdonos azt állítja, hogy az ellene folyó vizsgálat alaptalan és a politikai nyomásgyakorlás része, a megfélemlítés új formája Magyarországon, hiszen azért, amivel gyanúsítják, akár 12 év börtönt is kaphat.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG