Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nyugdíjas önkéntesek próbálják pótolni a bezáró lakótelepi postát Szombathelyen


Bezárják a lakótelepi postát, helyette önkéntesek segítségével november 12-től napi egy-két órában lesz nyitva a postapótló ügyfélszolgálat. Fotó: nyugat.hu, googlemaps.com
Bezárják a lakótelepi postát, helyette önkéntesek segítségével november 12-től napi egy-két órában lesz nyitva a postapótló ügyfélszolgálat. Fotó: nyugat.hu, googlemaps.com

Egy civil szervezet és egy nyugdíjasklub önkéntesei igyekeznek segíteni egy szombathelyi lakótelep posta nélkül maradó lakóin. Napi egy-két órát lesz nyitva az oladi városrész postapótlója, ahol ajánlott levelek, csomagok, csekkek feladását vállalják, az átvett értékekről elismervényt adnak. A környék fideszes politikusai is meglepődtek, hogy takarékossági okból, előzetes egyeztetés nélkül több postát bezárnak november 12-től.

„A pontos időpontokat még nem tudjuk, szervezzük a nyitvatartást” – mondta a nyugat.hu kérdésére Horváth Attila, Szombathely alpolgármestere, az oladi lakótelep egyik választókerületi képviselője. Horváth szerdán jelentette be egy videóban, hogy az Oladi Városrész Egyesület és a Nyugalom Szigete Oladi Lakótelep Nyugdíjas Klub közös szervezésében postapótló ügyfélszolgálatot nyitnak a Kassák Lajos utca 7. alatt, a nyugdíjasklub székhelyén.

Az alpolgármester-képviselő azt mondta, hogy november 12-től egyelőre napi egy-két órában lesz nyitva a postapótló ügyfélszolgálat, és ha kialakul a nyitvatartási rend, arról tájékoztatják a lakótelep lakóit.

A postapótló ügyfélszolgálaton ajánlott levelek, csomagok, csekkek feladását vállalják, az átvett értékekről elismervényt adnak, majd a következő alkalommal átadják a feladásról szóló bizonylatot. Önkéntesek végzik a munkát, amire jelentkezni is lehet.

A Magyar Posta múlt héten közölte, hogy 210 településen 366 postát zár be november 12-től ideiglenesen, takarékossági okokra hivatkozva. Szombathelyen négy postát zárnak be, köztük az oladi lakótelepen, a Gazdag Erzsi utcában lévőt is.

Kormánypárti képviselők is felháborodtak

A Magyar Posta döntése kormánypárti képviselőket is felháborított. Horváth Gábor szombathelyi városi képviselő Facebook-posztjában azt írta: a takarékossági intézkedéseket megérti, de számára elfogadhatatlan, hogy az azonos útvonalon található Szófia utcai (kámoni) és a Március 15. téri postahivatalt is bezárják. Hozzátette: ezzel a döntéssel a postai szolgáltatások elérhetősége és minősége kritikus szint alá süllyed a Szombathely északi városrészén élők számára.

Horváth kijelentette: el tudja fogadni a Március 15. téri posta bezárását, ha a Szófia utcai fiókot felújítják és akadálymentesítik. Szerinte a Magyar Postának egyeztetnie kellett volna ezekről a döntésekről az önkormányzatokkal.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg fideszes polgármestere is felháborodott, főleg azért, mert a sajtóból tudta meg, hogy a városban hat postát zárnak be. Facebookon-oldalán tette közzé azt a levelet, amelyet a Magyar Posta vezérigazgatójának írt. Ő is elfogadhatatlannak nevezte, hogy a döntés előtt nem egyeztettek vele, és kérte, hogy vizsgálják felül a tervet.

  • 16x9 Image

    Nyugat.hu

    Ez a cikk a Szabad oldal kezdeményezésünk részeként jelent meg. Ebben az együttműködésben az ország független szerkesztőségeinek írásait, tartalmait vesszük át, hogy azok saját olvasóikon túl egy szélesebb nyilvánossághoz is eljussanak.

    A Nyugat.hu Szombathely és Vas megye híreit, eseményeit követi. 

XS
SM
MD
LG