Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Oberth József: „Így lehet Magyarországon lebonyolítani egy gyerekrablást”


Oberth József: „Így lehet Magyarországon lebonyolítani egy gyerekrablást”
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:31:39 0:00

A Józan Babák Klub a droghasználó szülők önsegítő csoportjaként alakult meg 15 évvel ezelőtt. A közösséget olyan huszonéves fiatalok, főként várandós nők hívták életre, akik hétvégente használtak kábítószert, és a terhesgondozási rendszer nem tudott nekik megfelelő segítséget nyújtani.

A Józan Babák Klub a droghasználó szülők önsegítő csoportjaként alakult meg 15 évvel ezelőtt. A közösséget olyan huszonéves fiatalok, főként várandós nők hívták életre, akik hétvégente használtak kábítószert, és a terhesgondozási rendszer nem tudott nekik megfelelő segítséget nyújtani. A Józan Babák azóta krízisházat is fenntart, és nemcsak a droghasználó, hanem a gyógyszer- és alkoholfüggő várandós nőket is segíti.

Oberth József, a klub egyik alapítója azt mondta: másfél évtizedes tapasztalata szerint a mindenféle függőségtől szenvedő leendő anyákban mindent felülír a várandósság, annyira motiváltak, hogy bármiről le tudnak szokni gyermekük egészségének érdekében. A szakember szerint az úgynevezett gyermekmaffia különböző módszereivel is találkoznak a munkájuk során. Oberth József elmesélte azt a tavalyi ügyet is, amelyben egy férfi hét nőt fenyegetett meg, majd tett az anyakönyvi hivatalban teljes jogú apai elismerő nyilatkozatot úgy, hogy semmi köze nem volt a gyerekekhez. Ennek ellenére papíron mégis az apjuk lehetett. A férfi ezt kihasználva tartotta sakkban és futtatta striciként mind a hét nőt.
XS
SM
MD
LG