Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Még idén elkezdhetik itthon az egészségügyi dolgozók oltását


Beadják a Pfizer / BioNTech Covid-vakcináját egy kórházi nővérnek a skóciai Edinburgben a brit történelem legnagyobb immunizációs programjának első napján, 2020. december 8-án
Beadják a Pfizer / BioNTech Covid-vakcináját egy kórházi nővérnek a skóciai Edinburgben a brit történelem legnagyobb immunizációs programjának első napján, 2020. december 8-án

Nagy-Britanniához és az Egyesült Államokhoz hasonlóan a Pfizer/BionTech vakcinájával kezdődhet meg itthon is az oltás, amint az Európai Gyógyszerügynökség zöld jelzést ad a készítménynek. Még december elkezdődik a lakosság oltása az egész Európai Unióban.

A Nemzeti Egészségügyi Központ osztályvezetője, Galgóczi Ágnes azt mondta, hogy Magyarország felkészült a vakcinák fogadására, december 21-én dönthet az Európai Gyógyszerügynökség a Pfizer oltóanyagának engedélyezéséről, ezután kezdődhet az oltóanyag kiszállítása és indulhat az oltás Magyarországon is a kijelölt oltópontokon.

Mint mondta, a kormány más oltóanyaggyártók - az AstraZeneca, a Janssen, a CureVac és a Moderna - vakcináiból is lekötött 17,5 millió adagot. A gyógyszerészeti hatóság emellett vizsgálja az orosz és a kínai vakcina felhasználási lehetőségeit is.

Pfizer-BioNTech vakcina: az allergiás reakciók ellenére Amerika is beveti
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:48 0:00

Kezdődik az oltás az Európai Unióban

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy az Európai Unió tagországai december 27-től megkezdik a lakosság koronavírus elleni beoltását.

Az uniós bizottság elnöke korábban is az oltás összehangolt, ugyanazon a napon kezdődő tagállami kezdését javasolta, most pedig a Twitteren bejelentette: a vakcináció az Európai Unióban december 27-én, 28-án és 29-én megkezdődik.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!
XS
SM
MD
LG