Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor: Olyan megoldáson dolgozunk, hogy az jobban fájjon Brüsszelnek, mint Magyarországnak


Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió óbudai stúdiójában 2024. május 17-én
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió óbudai stúdiójában 2024. május 17-én

Soros György bírósága hozta ezt az ítéletet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió Bírósága csaknem nyolcvanmilliárd forintnyi bírságra ítélte Magyarországot, amiért a kormány megszegte az uniós menekültügyi szabályokat.

A miniszterelnök szerint köztudott, hogy az Európai Unió tele van Soros György embereivel, ez igaz a parlamentre, a bizottságra és az igazságszolgáltatásra is. Megismételte, hogy Sorosnak van egy terve, amelyet meghirdetett, sosem rejtett véka alá: be kell hozni évente egymillió migránst és meg kell változtatni az európai kontinens hagyományos keresztény arculatát, legyen kevert népességű kontinens – mondta Orbán Viktor.

Szerinte ez egy régi háború, 2015-ben kezdődött, amikor Magyarországon ragaszkodtak ahhoz, hogy csak és kizárólag a magyarok mondhatják meg, hogy kikkel éljünk együtt.

„Ez a vita tárgya, és most nagy büntetést kell fizetnünk. Töröm a fejem, hogy hogyan oldjuk meg úgy, hogy ez nekik jobban fájjon, mint nekünk. Vannak lehetséges megoldások. (…) Ez a pénz egyébként óriási összeg (…) Ilyet még a világ nem látott, tehát ha azt mondom, hogy vérlázító vagy felháborító az eddigi európai bírósági döntéseket figyelembe véve, akkor nagyon enyhe és visszafogott nyilatkozatot tettem. Egész egyszerűen eszement” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ehhez kapcsolódóan: „Példátlanul súlyos” magyar jogsértés példátlanul súlyos pénzbírsággal

Azt is mondják Brüsszelben, hogy ha Magyarország nem fizet, akkor majd az országnak járó uniós támogatásokból fogják levonni – folytatta, de mint mondta, erre is lesz válaszuk.

„Volt egy döntés, mindenki tudta, hogy megvan, letagadták, meg kellett várni a választást, mert nyilván a brüsszeliek által fizetett magyarországi pártok kaptak volna egy jó nagy nyaklevest a választópolgároktól, nagyobbat, mint most, és esélyük se lett volna, hogy megnyerjék a választást. Így sem volt, de akkor meg végképp nem lett volna, mert még több magyar ember szeme nyílt volna ki a tekintetben, hogy az ellenzék, illetve a baloldal valójában a brüsszeliek zsoldjában áll” – fogalmazott.

Sunyi eljárásnak nevezte, hogy csak a választások után hozták nyilvánosságra a döntést, amely már korábban megszületett.

XS
SM
MD
LG