Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orbán Viktor szerint magánügy, hogy mennyi rezsit fizet a családja


Orbán Viktor az Országgyűlés ülésén 2022. május 16-án.
Orbán Viktor az Országgyűlés ülésén 2022. május 16-án.

A miniszterelnök rezsiköltségeit firtatta egy ellenzéki képviselő az azonnali kérdések órájában a parlamentben. Orbán Viktor egyebek között azt mondta, ő a törvények szerint lakhatna rezidenciában is, ehelyett azonban magánlakásban él, ebből kifolyólag pedig magánügy, hogy mennyit tesznek ki a rezsiszámlái.

Orbán Viktor az Országgyűlés szerda délutáni ülésén a Telex beszámolója szerint közölte, hogy ennek ellenére felesége írásban fog válaszolni a momentumos Bedő Dávid kérdésére.

Ezt követően Orbán Viktor kifejezetten sikeresnek minősítette az elmúlt tizenkét év gazdaságpolitikáját, amelyet ezért szavai szerint folytatni kell. Hozzátette: annyi vendégmunkásnak adnak engedélyt, ahány betöltetlen állás van Magyarországon.

A párbeszédes Szabó Tímea lex megdöglesznek nevezte a szociális törvény tervezett módosítását, amellyel szerinte az állam azt mondja ki, hogy „aki szegény, az dögöljön meg”. Erre reagálva a miniszterelnök úgy vélekedett, visszatetsző emberekre használni a megdögleni szót.

A szociális törvény tervezett módosításáról ebben a cikkünkben szociálpolitikusokat, szakértőket kérdeztünk: „Ilyet Európában még sehol sem foglaltak törvénybe”

Orbán azzal érvelt, hogy ma 4,7 millió ember dolgozik Magyarországon, egymillióval több, mint 2010-ben, az állam szerinte segély helyett munkát ad az embereknek. Arról is beszélt, hogy a jövő évi költségvetésben több mint háromszor annyi pénz jut majd szociális és gyermekvédelmi célokra, mint a 2010-esben.

A postabezárások kapcsán arról számolt be, hogy a régóta veszteséges állami vállalat életben tartása érdekében átalakításra, megújításra van szükség.

Orbán ismét arról beszélt az MSZP-s Harangozó Tamásnak adott válaszában, hogy a visszatartott európai uniós források nélkül négy-hat év alatt lehet rendezni a pedagógusok bérét. Harangozó Tamás szerint viszont nem kellene Brüsszelre várni, mert a magyar államkincstár adatai szerint 2590 milliárd plusz adóbevétel folyt be, és ezt a pénzt fordíthatnák a bérekre is. A miniszterelnök erre azt mondta, hogy minden egyes plusz pénz a rezsivédelmi alapba megy.

Orbán Viktor ugyanakkor érdemben nem válaszolt a képviselőnek arra a kérdésére, hogy ha Pakson 12 forintért termelik az áramot, miért adják akkor a lakosságnak 70 forintos, a kisvállalkozásoknak és az önkormányzatoknak pedig még magasabb áron.

Készült a Telex tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG