Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Orosz lőszerraktárat és helikoptereket semmisített meg az ukrán hadsereg


Ukrán katonák Donyeckben 2023. október 13-án
Ukrán katonák Donyeckben 2023. október 13-án

Katonai repülőterekre mértek csapást két megszállt ukrajnai régióban, valamint drónokkal támadtak különböző célpontokat az Oroszország által már 2014-ben illegálisan annektált Krím félszigeten.

Az ukrán hadsereg arról számolt be kedden, hogy két orosz helikoptert, egy lőszerraktárat és tüzérségi eszközöket lőttek ki. A tájékoztatás szerint a sikeres támadásokat a keleti Luhanszk és a déli Bergyanszk város közelében hajtották végre.

Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által beiktatott kormányzója ezzel szemben azt állította, hogy a légvédelem megsemmisítette az érkező rakétákat.

Szergej Akszjonov krími vezető pedig elmondta, hogy nyolc ukrán drónt semlegesítettek hétfő éjszaka a fekete-tengeri félsziget felett.

Egyik bejelentés sem erősíthető meg egyelőre független forrásból.

A donyecki Pervomaszjkban legkevesebb két civil életét vesztette az inváziós csapatok ágyúzásában az utóbbi nap folyamán.

A megszálló orosz hadsereg emellett több pilóta nélküli repülőgéppel és rakétákkal is támadta Ukrajnát keddre virradóra.

Az ukrán védelmi erők friss közleménye szerint sikerrel lelőttek egy Kh-59 irányított légi rakétát és hat darab, iráni gyártású Shahed-136 drónt. Arra is kitértek, hogy még tart a károk felmérése.

Az ukrán pilóták veszélyesen alacsonyan repülnek, hogy észrevétlenül csaphassanak le az orosz célpontokra
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:11 0:00

Eközben a fronton tovább folytatódtak a heves harcok a keleti Avgyijivkánál, ahol Moszkva megpróbál áttörést elérni. Kijev már a város bekerítésén dolgozó orosz katonák több mint tíz előretörési kísérletét verte vissza itt.

Az ukrán hadvezetés emellett arról tájékoztatott, hogy megakasztották az inváziós egységek támadását Bahmut, Kupjanszk, Marjinka és Sahtar irányába is, illetve részleges sikereket értek el az ellenoffenzíva során Melitopol felé.

A kijevi vezérkar jelentése szerint összesen hetvenkét közvetlen összecsapásra került sor a szembenálló felek között az elmúlt nap során.

Október 16. volt az ukrajnai orosz háború hatszázadik napja.

Készült a Reuters tudósításának felhasználásával
XS
SM
MD
LG