Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Öt fegyvert találtak és 13 embert tartoztattak le eddig a Capitoliumnál


Rendőrük és erőszakos Trump-támogatók összecsapása a Capitoliumnál.

Washington DC rendőrfőnöke szerint, öt fegyvert találtak, és már legalább 13 embert letartóztattak azok közül, akik részt vettek az erőszakos Trump-párti tüntetésen.

Főleg maszkot nem viselő tömeg rohanta le a Capitolium épületét korábban, ahol a képviselők hivatalosan is megerősítették volna Joe Biden elnöki győzelmét, írja az AP.

A zavargások során egy embert meglőttek a Capitoliumba erőszakosan behatoló Trump támogatói közül, az ő állapotáról egyelőre nincsenek információk.

Robert Contee rendőrfőnök zavargásnak nevezte a Capitoliumot ért támadást.

Ahogy kezd sötétedni az amerikai fővárosban, úgy próbálják meg a rendvédelmi erők kiszorítani az erőszakos Trump-párti tüntetőket az épületből. A rendfenntartóknak ahhoz is könnygázt kellett bevetniük, hogy egyáltalán megközelítsék az épületet.

Muriel Bowser, Washington DC polgármestere helyi idő szerint este 6-tól (magyar idő szerint éjféltől) kijárási tilalmat rendelt el a városban.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG