Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ötezer fő alá csökkent a nyilvántartott fertőzöttek száma Magyarországon


Lázat mérnek Vésztőn, 2021. augusztus 26-án.
Lázat mérnek Vésztőn, 2021. augusztus 26-án.

A hivatalosan nyilvántartott aktív fertőzöttek száma tovább csökkent, a kórházi kezelésre szoruló fertőzötteké viszont növekedett. Az elmúlt három nap alatt nagyjából 15 ezer ember első oltását adták be.

98 koronavírusos beteg szorul kórházi ápolásra az állam augusztus 30-i tájékoztatása szerint. Múlt hét pénteken, reggel még csak 82 főt kezeltek kórházban. Jelenleg pedig heten vannak lélegeztetőgépen, múlt hét végén nyolcan voltak.

A hétvége során nem halt bele a koronavírus szövődményeibe senki, így a Magyarországon a közvetlen áldozatok száma továbbra is száma változatlanul 30 057 fő. 521 új fertőzöttet is regisztráltak az elmúlt három nap során.

Lambda: fertőzőbb a Covidnak ez a variánsa?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:16 0:00

Enyhén gyorsult az oltások megszervezésnek üteme

Az elmúlt három nap során nagyjából 15 ezer első oltás beadását sikerült megszervezni, ami napi ötezres átlagnak felel meg. A korábbi hetekben ez az átlag háromezer körül mozgott. Jelenleg egyébként 5 millió 740 ezer ember kapott legalább egy oltást az országban.

Magyarországon májustól kaphattak oltást a 16-18 évesek, bár akkor még az állam azt kommunikálta a szülők felé, hogy aki kimarad, lemarad, kampányszerűen férhetnek csak hozzá a fiatalok az oltáshoz. Ez végül nem így történt, június eleje óta pedig a 12-16 év közöttiek is kapnak oltást regisztráció után.

Lesznek emellett a tanévkezdésre szervezett iskolai oltások is, de augusztus 25-ig, az erre adott határidő lejártáig erre 48 ezer, 12-18 év közötti általános és középiskolás fiatalt regisztráltak a szüleik erre.

Az érintett korosztály Magyarországon 690 ezres, közülük eddig nagyjából 170 ezren kaptak már a koronavírus ellen legalább egy oltást.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG