Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ötezernél több új fertőzött és 84 halálos áldozat a járvány hétvégi mérlege


Tesztelés Sanghajban, egy ideiglenes Covid-központban 2022. március 27-én
Tesztelés Sanghajban, egy ideiglenes Covid-központban 2022. március 27-én

Magyarországon péntek óta 5223 új fertőzöttet igazoltak, elhunyt 84 beteg. Még mindig százezer felett van az aktív fertőzöttek száma. Kínában lezárják az ország pénzügyi központjának számító Sanghajt, hogy kiszűrjék a fertőzötteket.

Magyarországon az elmúlt három napban igazolt új esetekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.844.581 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 45.342 főre emelkedett.

A kormányzati járványportál adatai szerint az aktív fertőzöttek száma 100.067, kórházban 1887 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatvanan vannak lélegeztetőgépen.

Sanghajban szigorítanak, hogy megfékezzék a járványt

Hétfőn kétlépcsős lezárást rendeltek el a Kína pénzügyi központjának számító 26 milliós városban. Hidakat és alagutakat zártak le, valamint korlátozták az autópálya-forgalmat.

Az intézkedés nagyjából kilenc napra kettéosztja a várost, lehetővé téve a lakók szakaszos tesztelését. Ez itt a legnagyobb ilyen jellegű intézkedés a koronavírus-járvány több mint két évvel ezelőtti kitörése óta.

Március 1. és 26. között Sanghajban 12.513 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. Vasárnap ötven új megbetegedést és 3450 tünetmentes fertőzöttet regisztráltak, ez a legnagyobb napi esetszám a járvány kezdete óta.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG