Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ott segítenek, ahol a polgármesterek még a legszegényebbeket is meglopják


Ott segítenek, ahol a polgármesterek még a legszegényebbeket is meglopják
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:27:30 0:00
Közvetlen elérés

Először csak adományokat szereztek, majd csomagként elpostázták az ország legszegényebbjeinek. Aztán alapítvánnyá nőtte ki magát a jószándék. A Szociális Csomagküldő Mozgalom a cigánytelepekenen segít. Interjú ellopott pályázati pénzekről és soha véget nem érő mélyszegénységről.

Először csak adományokat szereztek majd csomagként elpostázták az ország legszegényebbjeinek. A civil akció annyira sikeres volt, hogy egy évvel később már csaknem ezer fős csoporttá nőtték ki magukat. Végül 5 évvel ezelőtt megalapították a SZOCSOMA Alapítványt, azaz a Szociális Csomagküldő Mozgalmat, amely a cigánytelepeken, extratartós mélyszegénységben élők támogatására jött létre.

A Szocsoma alapítvány vezetője Kiss Anikó sok mindent megélt már az elmúlt 5-6 évben, amióta adományokkal járja Magyarország településeit. Azt mondja: az ő munkájuk ott kezdődik, ahol a jogállam véget ér, azaz ott, ahol - az általa csak döbrögiknek hívott – korrupt polgármesterek és hozzá nem értő jegyzők uralkodnak. Interjú ellopott pályázati pénzekről és soha véget nem érő mélyszegénységről.
XS
SM
MD
LG