Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Covid – Aggódnak a szilveszteri bulik miatt


A kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház koronavírusos betegeket ellátó intenzív osztálya 2021 áprilisában.
A kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház koronavírusos betegeket ellátó intenzív osztálya 2021 áprilisában.

Ismét 3300 felett jár a napi új fertőzöttek száma Magyarországon, csütörtök óta 82 halálos áldozatot követelt a járvány. Forgathatott egy televíziós stáb az egyik hazai kórházban, a dolgozók azt mondták, hogy a karácsonyi összejövetelek után többen kerültek be hozzájuk, ezért még nagyobb óvatosságra intették a szilveszterezőket.

Magyarországon 24 óra alatt 3361 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1.256.415 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 82 beteg, velük az elhunytak száma 39.186 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 105.553 főre csökkent. Kórházban 3492 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 334-en vannak lélegeztetőgépen. Azt nem közölték a kormányzati járványportálon, hogy a fertőzöttek közül hányan betegedtek meg az omikron variánstól.

A kórházba kerülők többsége oltatlan

Megdobják a társas összejövetelek a koronavírusos esetszámokat. Karácsony után érzékelhetően többen kerültek kórházba a koronavírus miatt és félő, hogy ez szilveszter után sem lesz másként. Ez derült ki az RTL Híradó riportjából, a műsor stábját beengedték a kisvárdai görögkatolikus kórház Covid-intenzív osztályára.

Az ott dolgozók egyebek között arról beszéltek, hogy a fizikai megterhelés, az állandó készenlét napról napra nehezebb, de a legszívszaggatóbb mégis az, amikor egész családok kerülnek be hozzájuk, vagy az egyik ismerősük. Előfordult, hogy egyik ápolótársuk halálát kellett végignézniük.

A vágóképek alatt megjelent információ szerint bár van olyan betegek is az osztályon, akiket beoltottak, a többségük oltatlan, állapotuk pedig folyamatosan változik.

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG