Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Akárhová mész, megtalállak – Párkapcsolati erőszak Magyarországon – A bántalmazó


Akárhová mész, megtalállak – Párkapcsolati erőszak Magyarországon – A bántalmazó
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:24:05 0:00

Mintegy 220 ezer nőt ér fizikai vagy szexuális erőszak a párkapcsolatában jelenleg Magyarországon. Mégis, általában csak akkor hallunk az áldozatokról, ha ez a helyzet az életükbe kerül. A Szabad Európa podcastjában a téma szakértőjét, dr. Wirth Juditot kérdeztük.

December 30-án egy 22 éves jászladányi férfi veszekedés után késsel meggyilkolta a 19 éves feleségét. Másnap, szilveszter éjjel egy szabolcsi településen egy férfi megfojtotta a feleségét, majd megpróbált öngyilkos lenni. Öt nappal később a saját fia végzett egy idős asszonnyal.
Hetente kerül be a híradásokba hasonló tragédia, mégis alig esik szó arról, hogy százezreket, nőket és gyermekeket érint a családon belüli és a párkapcsolati erőszak Magyarországon.
Kikből lesznek a bántalmazók? Mi motiválja őket? Milyen eszközöket vetnek be, hogy megtörjék a partnerüket? A Szabad Európa podcastjában dr. Wirth Judit jogásszal beszélgettünk, aki több mint húsz éve foglalkozik a témával és a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület, a NANE önkénteseként évtizedek óta igyekszik segíteni az áldozatokon.
XS
SM
MD
LG