Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Parlamenti mandátumot adott offshore cégét letagadó elnökségi tagjának a DK


Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció székesfehérvári önkormányzati képviselője, az országos elnökség tagja beszédet mond Székesfehérváron 2019. augusztus 6-án
Ráczné Földi Judit, a Demokratikus Koalíció székesfehérvári önkormányzati képviselője, az országos elnökség tagja beszédet mond Székesfehérváron 2019. augusztus 6-án

A Demokratikus Koalíció elnöksége Ráczné Földi Juditnak adta a Kordás László halála miatt megüresedett listás országgyűlési mandátumot.

A Válasz Online közösségi oldalán emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a lap megalapozottan írta a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy a DK elnökségi tagja hazudott, amikor az általa aláírt feddhetetlenségi nyilatkozatban letagadta offshore cégét.

Mint írják, amikor az ítélet megszületett, megkérdezték az ellenzéki párttól, indítanak-e etikai vizsgálatot párttársuk ellen, illetve megfosztják-e elnökségi tagságától, de nem kaptak választ.

A párt közleményében az ítéletről vagy az offshore cégről egy szó sincs, ugyanakkor azt írják, hogy a székesfehérvári önkormányzati képviselő, aki tíz éve a DK tagja, „az Orbán-rendszer kérlelhetetlen ellenfele”, akinek neve „összeforrt a sporttámogatásokkal kapcsolatos korrupció felderítéséve”.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG