Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

3 perc: fantomházak szavazói Szabolcsban; megfigyelt magyar újságírók külföldön és koncentrációs táborból wellness szálló


A három legfontosabb hír hétfő reggel:  kiderítettük, hogy legalább húsz felnőtt élt csak papíron létező szabolcsi házakban, a Külügyminisztériumban listázták magyar újságírók külföldi szakmai útjait, és miközben Európában romlik a járványhelyzet, sok helyen tiltakoznak a korlátozások miatt.

Fantomházak valódi szavazatokkal

A Szabad Európa kiderítette, hogy a szabolcsi Magyon legalább húsz felnőtt élt olyan házakban, amelyek csak papíron léteztek. A házak rég romba dőltek, lakóik elköltöztek, de papíron továbbra is ott éltek. Sem a polgármester, sem a jegyző nem lépett föl a törvénytelenség ellen. Cikkünkben fotókat is mutatunk a helyszínről.

A Külügyminisztériumban listázták magyar újságírók külföldi szakmai útjait. A Telex megkérdezte ennek okáról a minisztériumot, ahonnan az a válasz érkezett, hogy „a KKM - feladatából is adódóan - mindent megtesz a magyar belügyekbe történő külföldi beavatkozások ellen, az ilyen támadások mögött a tapasztalatok szerint általában Soros-szervezetek állnak”.

Ételt osztott a szegényeknek, de ezért is feljelentették. A rendőrök házkutatást tartottak a lakásában. Végül megszüntették a nyomozást Antal András tiszazugi diakónus ellen, aki a koronavírus alatti kijárási korlátozás alatt sem hagyta a híveit magára. Vele beszélgettünk tapasztalatairól.

Súlyosbodó járványhelyzet, tiltakozások a korlátozások ellen

Ezer fölé emelkedett Magyarországon az új koronavírusos esetek száma, miközben szerte Európában egyre súlyosabb a járvány. A védekezést több országban akadályozzák a járványügyi korlátozások miatt kitört tiltakozások, Londonban a rendőrséggel is összecsaptak a lezárások ellen tüntetők. Európai körképünkből minden fontos kiderül.

Az amerikai kormány visszaállította az Irán elleni szankciókat. NATO-szövetségesei tiltakozása ellenére az amerikai kormány egyoldalúan visszaállított minden ENSZ-szankciót Iránnal szemben. A hírre az iráni riál vasárnap rekordmélységbe zuhant az amerikai dollárral szemben.

Navalnij fotója és egy hatalmas banki csalás

Alekszej Navalnij fényképet posztolva mutatta meg, jobban van. A fotó mellé írt üzenetből azért az is kiderült, a novicsokkal megmérgezett orosz ellenzéki politikus felépülése sokáig fog tartani. Cikkünk nem csak megérteti a történteket, a fotót is megmutatjuk.

A legnagyobb brit bank, az HSBC megengedte csalóknak, hogy 80 millió dollárt mozgassanak a világ körül, noha tisztában volt vele, mi áll a háttérben. Az ügyről a BBC írt kiszivárgott dokumentumok alapján.

Koncentrációs táborból wellness szálló

Wellness hotelként működik ma egy épület, ami a boszniai háború alatti népirtás egyik fő helyszíne volt. A szállodát a Google is ajánlja úti célként, tiltakozók szerint viszont annak nincs helye a kereső ajánlatában. A történet hátterét is elmeséljük cikkünkben.

Nyugodt, békés napot kíván

Csák Gyula

XS
SM
MD
LG