Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Politikai koldusmaffia – Ezért nem éri meg a politikusoknak a legszegényebbeken segíteni


Nyíregyháza önkormányzata 1,7 milliárdot nyert az uniótól arra, hogy integrálja és a városba költöztesse a szegénytelepen élőket. Az önkormányzat felszámolta a Keleti gettót, majd éppen az ellenkezőjét tette annak, mint amire a pénzt nyerték: egy másik gettóba költöztette az embereket.

A program előtt a Guszeven még csak három-négyszázan éltek, most viszont csaknem kétezren, de voltak olyanok is, akiket a Csikágónak csúfolt, 11 emeletes paneltömbbe zsuppoltak be. A Szabadonnak nyilatkozó egyik család azt mondta: a húsz négyzetméteres bérlakásban csak úgy férnek el hárman, ha egyikük a kocsiban alszik, lent a parkolóban. Mivel az unió nem erre adta a pénzt, hanem a felzárkóztatásra, az Európai Bizottság vissza is kérte Nyíregyházától a projektre adott csaknem kétmilliárdos támogatást.

Báthory Róbert annak járt utána, miért nem éri meg a településeknek segíteni a legszegényebbeken. Miért tartják a politikusok négyévente szavazógépnek azokat, akiknek semmijük nincs; milyen módszerekkel fenyítik be azokat, akik napról napra élnek? Arra is kereste a választ, hogyan próbálja bedarálni a Belügyminisztérium az Országos Roma Önkormányzatot.

  • 16x9 Image

    Báthory Róbert

    Báthory Róbert a magyarországi Szabad Európa szenior oknyomozó újságírója. Tizenhét éve dolgozik a médiában, ebből tíz évet a legnagyobb televíziók – az RTL Klub, a TV2, a Hír TV és az MTV – hír- és hírháttérműsorainál mint riporter, szerkesztő, illetve felelős szerkesztő. Ezt megelőzően a Kossuth rádió és a Rádió C munkatársa volt. 

XS
SM
MD
LG