Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Politikai konszenzus közjogi terméke – archív beszélgetés Holló Andrással az Alkotmánybíróságról


Archívum – Holló András, az Alkotmánybíróság volt főtitkára
Archívum – Holló András, az Alkotmánybíróság volt főtitkára

„Ez az alkotmánybíráskodás a jogrendszer alkotmányossága érdekében működik” – mondta a testület akkori főtitkára a Szabad Európa Rádió 1991-ben készült interjújában. Szó esik az átalakuló ország előtt álló legnagyobb jogi kihívásokról, így a privatizációról, a kárpótlásról és a választójogról. Most a beszélgetés első részét idézzük fel.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

Politikai konszenzus közjogi terméke – archív beszélgetés Holló Andrással az Alkotmánybíróságról
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:29:25 0:00

A beszélgetés második részét a következő epizódban hallgathatja meg.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatunkban ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika – ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Interjútára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.

XS
SM
MD
LG