Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Porátfúvás okozhatta a tömegkarambolt az M1-esen, 39 embert, köztük gyerekeket vittek kórházba


Öt kamion és 37 autó ütközött az M1-esen Herceghalomnál szombat délután, a mentés idejére mindkét irányban lezárták az autópályát ezen a szakaszon
Öt kamion és 37 autó ütközött az M1-esen Herceghalomnál szombat délután, a mentés idejére mindkét irányban lezárták az autópályát ezen a szakaszon

Öt kamion és 37 autó ütközött, mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát Herceghalomnál szombat délután. A mentők 39 embert vittek kórházba, tíz gyermek sérült meg, közülük négy súlyosan. Később a műszaki mentésnél egy holttestet találtak az egyik kiégett autó alatt.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a baleset szombaton 14 óra 25 perc körül az M1-es autópálya 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett. Az egyik kiégett autó roncsai alatt később, a műszaki mentésnél egy holttestet találtak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a helyszínre a mentők, 39 embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba. Tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, tizenkilencen könnyebben.

Elképesztő fotók láthatók a balesetről a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. közösségi oldalán. Mint írják: a balesetet lokális porátfúvás okozhatta, ami miatt hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok.

A tűzoltók eloltották, majd visszahűtötték és áramtalanították a járműveket. Az MKIF felhívta a figyelmet arra, hogy az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet csak meg, de mindez a szokásosnál több időbe telik. Ráadásul a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár nehezíti a takarítást.

Az Útinform tájékoztatása szerint egész éjjel folyt a műszaki mentés és a helyszínelés, az autópályát vasárnap reggel nyitották meg a forgalom előtt mindkét irányban.

A police.hu arról írt, hogy a tömegbaleset ügyében büntetőeljárást indított a rendőrség.

Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze 2023. március 11-én
Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze 2023. március 11-én

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG