Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Putyin különleges vonaton, titkos vasúti hálózaton utazgat – állítják oknyomozó portálok


Putyin vonattal halad át a kercsi hídon 2019. december 23-án
Putyin vonattal halad át a kercsi hídon 2019. december 23-án

Oknyomozó újságírók szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök az elmúlt hónapokban főként egy különlegesen megépített páncélvonattal utazott, és titkos vasúthálózatot építettek ki számára lakóhelyei közelében.

A Projekt című internetes oknyomozó portál február 14-én közölte, hogy az elmúlt években vasúti síneket fektettek le és titkos állomásokat építettek Putyin rezidenciái mellett.

Egy ilyen titkos vasútállomás és több vasútvonal készült el az ország északnyugati, novgorodi régiójában, a Valdaj Nemzeti Park területén, az egyik elnöki rezidencia közelében.

A Projekt azt állítja, hogy a tudósítói által tavaly ősszel felfedezett állomáson helikopterleszállóhely található, és a területet erősen őrzik. A portál szerint a titkos állomás és a hozzá vezető vasútvonalak 2019-ben épültek.

Ehhez kapcsolódóan: „Lehet, hogy autokráciát mindenhol ugyanúgy kell csinálni” – Rácz András Oroszországról, Magyarországról

A műholdfelvételeket is tartalmazó riport szerint egy másik vasútállomást 2015-ben húztak fel a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban, Putyin rezidenciájától mintegy négyszáz méterre.

Különleges vasúti peron és a többi vasúti vágánytól magas kerítéssel elválasztott vasútvonal épült 2017-ben Putyin Bocsarov Rucsej rezidenciája közelében is, a fekete-tengeri üdülőhelyen, Szocsiban – közölte az oknyomozó riport.

Február 13-án egy másik oknyomozó csoport, a Dosszié arról számolt be, hogy Putyin egy olyan vonatszerelvényt részesít előnyben utazásaihoz, amelyet 2015-ben kifejezetten neki készítettek.

A vonat páncélozott – áll a riportban, hozzátéve, hogy Putyin 2021 második felében kezdte ezt használni, amikor az orosz erők Ukrajna megtámadására készültek.

A Dosszié szerint Putyin azért utazik repülőgép helyett vonattal, hogy elkerülje esetleges nyomon követését, a vonatok mozgását ugyanis jóval nehezebb megfigyelni.

Ugyancsak február 13-án a SZOTA híroldal közölte, hogy információhoz jutott egy használaton kívüli moszkvai vasútállomás felújításáról Putyin és más vezető tisztségviselők igényeinek kielégítésére.

A SZOTA riportja szerint az állomást hetekkel azelőtt újították fel, hogy Oroszország tavaly február végén megkezdte invázióját Ukrajna ellen.

Egy építész kiszivárogtatta Putyin titkos rezidenciájának terveit
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:44 0:00
Készült a Projekt, a Dosszié és a SZOTA beszámolóinak felhasználásával.
XS
SM
MD
LG