Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Rajnai Gergely: Egyelőre nem hiányzik Magyar Péter mögül egy párt


A Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa szerint Magyar Péter igyekszik független maradni, a választóknál ugyanis nagy pluszt jelent, hogy nem professzionális politikus. Az ellenzéki szereplők közül csak Gyurcsányról beszélt negatívan a szombati tüntetésen, hogy elhatárolja magát a DK-tól.

Rajnai Gergely szerint az ellenzéki szavazók nagy része nem párthű, könnyen átvándorol ahhoz, aki el tudja magáról adni, hogy Orbán kihívója lehet. Ezért Magyar az ellenzéki oldalon a pártoktól visz el támogatókat, míg a Fidesz táborában legfeljebb elbizonytalanít szavazókat, akik feltételezhetően inkább távol maradnak majd a választásoktól – véli az elemző. A szombati tüntetésen az ellenzéki szereplők közül Magyar csak Gyurcsányt nevesítette, pont azért, hogy ne lehessen azt mondani róla, hogy a DK bábja. A közbeszédet Magyar Péter uralja, az ellenzéki összefogás így már nem kulcsfontosságú téma.

Itt tudja megnézni a beszélgetést:

Ha inkább podcastformában hallgatná az elemzést, ide kattintson:

Rajnai Gergely: Egyelőre nem hiányzik Magyar Péter mögül egy párt
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:38:05 0:00

  • 16x9 Image

    Lampé Ágnes

    Lampé Ágnes több mint másfél évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját a 168 Óránál kezdte, dolgozott a Médiapiacnak, a 24.hu-nak, több tanulmányt írt a Médiakutató számára. Éveken át vezette a Klubrádió több politikai és közéleti műsorát. Dolgozott az ATV és a Spirit FM politikai és közéleti műsoraiban. A Komlósi Oktatási Stúdió és ELTE Médiatanszékének tanára.

XS
SM
MD
LG