Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Rakétákkal támadták az orosz erők Odesszát


Ukrán katonák páncélozott szállítójárműveken az orosz hadsereg alól felszabadított Trostinec városában, Szumi régióban, 2022. március 28-án.
Ukrán katonák páncélozott szállítójárműveken az orosz hadsereg alól felszabadított Trostinec városában, Szumi régióban, 2022. március 28-án.

Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója Telegram csatornáján megerősítette, hogy Odesszát a levegőből érte támadás és a rakéták egy részét szerinte az ukrán légvédelem lelőtte.

A Fekete-tenger partján fekvő, stratégiai fontosságú déli kikötővárosban a BBC beszámolója szerint hajnali 3 órakor lehetett robbanásokat hallani, arról, hogy mi volt a támadások célpontja, nincs megerősített információ.

A közösségi oldalakra feltöltött képek tanúsága szerint vastag füst gomolyog Odessza felett.

Zelenszkij ukrán elnök videobeszédében azt mondta, hogy az orosz erők el akarják foglalni az ország keleti és déli részét, és dicsérte az ostromlott Mariupol kikötőinek védelmét.

Az ukrán erők visszafoglalták az egész Kijev környéki régiót, miközben az orosz erők kivonulnak több kulcsfontosságú városból. Az orosz csapatok elhagyták a főváros melletti Hostomel repülőteret, és maguk mögött hagyták a világ legnagyobb repülőgépének roncsait.

A BBC beszámolja szerint ugyanakkor, ahogy az orosz erők visszavonulnak, egyre több civilek ellen elkövetett gyilkosságra derül fény, a Kijev melletti Bucsa városában újságírók legkevesebb húsz holttestet találtak az utcákon. A BBC külön megerősítette legalább két civil meggyilkolását a fővárosba vezető autópályán.

XS
SM
MD
LG