Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Rogán Antal bizalmasai a Vodafone új vezetésében


A 4iG és a magyar állam felvásárolta a céget, amelynek új neve one lehet
A 4iG és a magyar állam felvásárolta a céget, amelynek új neve one lehet

Nagy Ádám, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kabinetfőnöke és Guller Zoltán miniszteri biztos, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke is helyet kapott a cégadatok szerint a Vodafone Magyarország új vezetésében.

Többször foglalkoztunk a Szabad Európa oldalán a Vodafone Magyarország felvásárlásával, amely pénzügyi értelemben január 31-én zárult le a 660 milliárd forintos vételár kifizetésével. Ennek eredményeként a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária Zrt. 51 százalékos, míg a magyar állam tulajdonában álló Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. 49 százalékos közvetett befolyást szerzett a Vodafone Magyarország Zrt.-ben. Az ügylettel hozzájuk került a Vodafone hárommilliós ügyfélköre.

A 24.hu az Opten céginformációs rendszer adati alapján most arról is, hogy február 9-én bejegyezték az új, öttagú igazgatóságot, amelyben helyett kapott Nagy Ádám, Rogán kabinetfőnöke, aki igazgatósági tag az Antenna Hungária Zrt.-ben is, valamint Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke, akit tavaly nevezett ki Rogán az egységes, átlátható és strukturált kormányzati informatika és e-közigazgatás működtetéséért, fejlesztéséért felelős miniszteri biztosnak. Ő egyébként a szintén Rogán alá tartozó Szerencsejáték Zrt. felügyelőbizottságában is tag.

Az ügylet körüli furcsaságokkal ebben a cikkben foglalkoztunk: Furcsán viselkedik az állam a Vodafone felvásárlásában

Az öttagú igazgatóságba három tagot delegált a 4iG: Blénessy László általános vezérigazgató-helyettest, Linczényi Aladin Ádámot, 4iG igazgatósági tagját, alelnökét, valamint Fekete Péter Krisztiánt, a 4iG vezérigazgató-helyettesét.

A hírportál cikke szerint a Vodafone felügyelőbizottságában fordított az arány, oda az állam delegált három tagot, a 4iG pedig kettőt. Az állami delegáltak: Rédey Krisztina, a Miniszterelnöki Kabinetiroda volt közigazgatási államtitkára, a poszton a tárcánál őt követő Benkő Tamás János, valamint Siroki Attila József, a Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt. vezető tisztségviselője, aki januárig igazgatósági elnöke volt a Rogán vezette minisztérium felügyelete alá tartozó Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.-nek.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG