Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Roma aktivista és önkormányzati képviselő volt a járvány 28 éves áldozata


Balogh Lajos "Paci" 2020. januárjában.
Balogh Lajos "Paci" 2020. januárjában.

Balogh Lajos „Paci” a VIII. kerület képviselője volt, valamint ismert roma folklórzenész és emberi jogi aktivista.

A Facebookon jelentette be a Roma Sajtóközpont, hogy a koronavírus egyik legújabb áldozata, egy 28 éves férfi, az a Balogh Lajos „Paci” volt, aki a VIII. kerület önkormányzati képviselőjeként dolgozott, de roma folklórzenészként és emberi jogi aktivistaként is ismerték.

Az áldozat a napokban jelentette be, hogy elkapta a koronavírust és kórházba került. Később súlyosra fordult az állapota.

"Minden erejével, szóval és tettel küzdött a megkülönböztetés minden formája, a kirekesztés és a gyűlöletkeltés ellen, a cigány és nem cigány magyarok együttéléséért. Balogh Lajos, a „Paci”, a civil, az aktivista, a zenész, a kultúrember. Letaglózóan rövid életében hatalmas és súlyos örökséget hagyott ránk, megfelelni neki, hitét és akaratát továbbvinni a mi kötelességünk immár. Isten veled, barátom!"

- búcsúzott az elhunyttól közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

Egyébként a kerület polgármesterét is kórházban ápolják, Pikó András azt írta a Facebook-oldalán, hogy a betegség a tüdejét is megtámadta, kísérleti gyógyszert és szteroidot kap, és a tünetek többsége már elmúlt nála.

XS
SM
MD
LG