Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Rusvai Miklós: A háborús helyzet miatt újabb járványhullám kezdődhet tavasszal


A háború új járványhelyzetet okozhat. Egy kerékpáros halad el egy graffiti mellett Glasgow-ban 2020. április 4-én
A háború új járványhelyzetet okozhat. Egy kerékpáros halad el egy graffiti mellett Glasgow-ban 2020. április 4-én

Magyarországon az elmúlt 24 órában 3539 új fertőzöttet igazoltak, 83 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal. Rusvai Miklós víruskutató szerint teljesen csak nyárra csenghet le a járvány ötödik hulláma, és biztosan lesz újabb.

Az újonnan beazonosított esetekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.793.120-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 83 beteg, velük a halálos áldozatok száma 44.134-re emelkedett.

A kormányzati járványportál adatai szerint az aktív fertőzöttek száma 142.902, kórházban 3313 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 133-an vannak lélegeztetőgépen.

Vonaton is menekülnek az emberek Ukrajnából
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:03 0:00

A háború újabb járványhullámot indíthat el

Rusvai Miklós virológus szerint teljesen csak nyárra cseng le a járvány, és biztosan lesz újabb hullám. A szakember az InfoRádióban beszélt arról, hogy leszálló ágban van az ötödik járványhullám az országban, minden paramétere csökkenő tendenciát mutat, de igazából megszűnni nyárra fog.

Rusvai Miklós ugyanakkor felhívta a figyelmet az ukrajnai háború veszélyére. A helyzet szerinte újabb járványhullámot indíthat el akár már tavasszal. Ehhez hozzájárulhat a menekültek tömeges érkezése, elhelyezési körülményeik, a stressz és a nélkülözés.

XS
SM
MD
LG