Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Lényegesen több bérleti díjjal tartozott az V. kerületi jegyző korábban, mint amennyi miatt épp kilakoltattak egy idős nőt


Részlet a kilakoltatott nő videós kéréséből, amelyben az önkormányzatot kérleli, hogy engedjék kifizetni a tartozását. A felvétel 2022. október 5-én készült
Részlet a kilakoltatott nő videós kéréséből, amelyben az önkormányzatot kérleli, hogy engedjék kifizetni a tartozását. A felvétel 2022. október 5-én készült

Az V. kerületi önkormányzat nemrég kilakoltatott egy 67 éves nőt pár százezer forint hátralék miatt úgy, hogy évek óta nem is engedték kifizetni a tartozását. A Kutyapárt megtalálta, hogy Sélley Zoltán V. kerületi jegyző jó pár éve több mint hétszázezer forintos tartozást halmozott fel egy másik, XII. kerületi önkormányzati ingatlannál. Megkérdeztük a jegyzőt is az ügyről, közreadjuk, ha válaszol.

A cikket Sélley Zoltán válaszaival frissítettük.

A régóta fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat nemrég kilakoltatott egy 67 éves nőt úgy, hogy nem engedték neki kifizetni a hátralékait. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt most arról írt, hogy Sélley Zoltán V. kerületi jegyző korábban sokkal nagyobb tartozást halmozott fel egy XII. kerülettől olcsón bérelt önkormányzati ingatlanjánál.

A kilakoltatott Zsuzsa videóüzenetben is kérlelte az önkormányzatot, hogy találjanak valamilyen, kölcsönösen elfogadható megoldást

Zsuzsa hátraléka a vitatott tételekkel együtt is alacsonyabb volt, mint amennyivel Sélley tartozott a hegyvidéki önkormányzatnak még 2013-ban. A bemutatott számla alapján Sélley egy 15 négyzetméteres alagsori önkormányzati tulajdonú ingatlant bérelt a XII. kerületi Fodor utca 83. szám alatti, összesen havi 35.848 forintért.

A számláján viszont az látszik, hogy 2013. október 15-én 758.277 forint tartozása volt az önkormányzat felé, mintha 21 hónapig nem fizetett volna, ám őt nem dobták ki az ingatlanból.

Sélley Zoltán egyébként sokszor szerepelt a hírekben az évek során. Nem is csak a háromszázezer forintos árcímkéjű cipője vagy a rendkívül jó befektetésnek bizonyuló, de problémás XII. kerületi önkormányzatiingatlan-ügye miatt.

Hanem leginkább azért, mert Rogán Antal polgármestersége alatt ő volt az önkormányzati vagyonkezelő cég vezetője, majd 2013-tól az önkormányzat jegyzője. Az időszak alatt számos önkormányzati ingatlant privatizáltak erősen megkérdőjelezhető áron.

Megkérdeztük a jegyzőt is az ügyről, közreadjuk, ha válaszol.

Frissítés: Sélley Zoltán válaszában azt írta, hogy nem tudja értelmezni azt az állítást, hogy „Úgy tűnik Sélley Zoltán magával szemben kevésbé szigorú”, mert egy önkormányzati kilakoltatási ügyben a jegyzőnek semmilyen hatásköre, feladata nincsen.

A Fodor utca 83. számú társasház tetőterét 2013-ban vásárolta meg a társasháztól tíz millió forint készpénzért, valamint a szerződésben vállalt további felújítási munkálatokért cserébe Ezek pedig teljesen elkészültek, és az V. kerületi önkormányzat egy alkalmazottja sem dolgozott rajtuk.

Az MKKP leírását még úggy kommentálta, hogy a társasház kertjében számolatlanul fellelhető kutyaürülék a fölszinti bérlő két kutyájától származott, nem a munkásoktól.

Megkérdeztük még, hogy tényleg azt mondta-e az említett kilakoltatási ügyre, hogy "folyamatban lévő hatósági ügyekre Polgármester úrnak nincs ráhatása", és ha igen, mi alapján. Erre annyit választolt, hogy "a Polgármester úr a végrehajtási ügyre, mint hatósági ügy eljárására gondolt."

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG