Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Sikerül-e a bűvészmutatvány? Az Európai Parlament előtt a migrációs paktum


Ahány tagállam, annyi érdek – ezért is születik meg nehezen a közös politika az érkező menekültek és gazdasági bevándorlók kérdésében. Az elhatározás megvan, hogy még ebben az EP-ciklusban összeálljon a javaslat, és nem kizárt, hogy kompromisszum hiányában ehhez elég lesz a minősített többség is.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

Sikerül-e a bűvészmutatvány? Az Európai Parlament előtt a migrációs paktum
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:12:48 0:00

A podcast fontosabb gondolatai:

  • Saját jogszabálytervezetet alakít ki az Európai Parlament és a miniszteri tanács is, majd a két javaslatot összedolgozzák, így kerül szavazásra a téma.
  • A hét jogszabályból álló csomag foglalkozik a közös menekültügyi szolidaritás és a felelősség kérdésével is, választ adva egyebek mellett a magyar kormány több korábbi kifogására.
  • Újra szabályoznák a határrendészeti eljárásokat azzal, hogy az első befogadózónákat EU-n kívüli területnek tekintenék, és itt zajlana az érkezők első adminisztrációja és kérelmük elbírálása – ezzel a visszatoloncolás automatikus gyakorlatát igyekeznek felszámolni.

Ez a Messziről jött ember, a Szabad Európa podcastsorozata a magyar kormány és az Európai Unió, a közösség intézményeinek ügyeiről. Célunk, hogy ne csak az EU erőközpontjaiból hazatérő magyar politikusok beszámolóiból ismerhessük meg a fejleményeket, döntéseket és viszonyokat, hanem objektív és független képet alkothassunk állandó brüsszeli tudósítónk, Gyévai Zoltán segítségével.

  • 16x9 Image

    Vovesz Tibor

    Vovesz Tibor igazgató, a Szabad Európa budapesti irodájának vezetője. Több mint két évtizede dolgozik magyar és nemzetközi szerkesztőségekben, kereskedelmi és közszolgálati médiumokban. Egyebek mellett a Danubius Rádió, a Magyar Rádió és az Euronews munkatársa is volt. 

XS
SM
MD
LG