Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Így váltott világot Borsod sötét bugyrában Fruzsi


Így váltott világot Borsod sötét bugyrában Fruzsi
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:24:23 0:00

Kétszáz négyzetméteres házat épített adományokból, és több száz gyereket tanít önkéntesekkel együtt, hogy ne maradjanak le az iskolában. Benkő Fruzsina az InDaHouse alapítója világot váltani ment Borsodba, és olyat csinálni és ott, ahol még senkinek sem sikerült.

Mindig meg akarja váltani a világot, és hiába származik tősgyökeres budapesti értelmiségi családból, néhány éve leköltözött Borsod-megye legleszakadtabb részébe. Oda, ahol előtte még senki nem csinált olyat, mint ő.
Benkő Fruzsina mostanra már több borsodi település hátrányos helyzetű gyerekeit tanítja hétvégente írni, olvasni és számolni több mint száz önkéntessel együtt. Az Indahouse Alapítvány Hernádszentandráson néhány éve adományokból egy kétszáz négyzetméteres házat is felépített, ami közösségi tér és védőbástya is a hátrányos helyzetű tanulóknak. Benkő Fruzsina célja az, hogy a gyerekeknek legyenek álmaik, és meg is tudják ezeket valósítani. Szerinte szellemi holokauszt az az iskolarendszer, amelyben a roma gyerekek 75 százalékának elvesznek az álmaik, mire nyolcadikosok lesznek.
XS
SM
MD
LG