Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"Nekem ők adtak újra és újra erőt, hogy ne adjam fel"


"Nekem ők adtak újra és újra erőt, hogy ne adjam fel"
please wait

No media source currently available

0:00 0:27:16 0:00

Nikinek és három kisgyermekének 2018 novemberében mindenük odaveszett, amikor leégett a házuk. Aztán bekerültek a Fészek Gyermekvédő Egyesület gyermekek átmeneti otthonába, akik nemcsak szállást adtak, de a segítségükkel építették újra a házukat is.

A Fészek Gyermekvédő Egyesületet nevelőszülők alapították, mert úgy érezték, van még bőven mit tenni a gyerekvédelemben, és ők akartak is tenni. Létrehozták a gyermekek átmeneti otthonát, ahol már több száz bajba jutott gyermeknek és sokszor édesanyjuknak, édesapjuknak is nyújtottak átmeneti fészket a bajban.

Szalkai Nikolettának is ők segítettek, amikor a háromgyerekes édesanyának 2018-ban teljesen leegéett a háza. Nemcsak átmeneti szállást biztosítottak neki és a gyerekeknek, de gyakorlatilag segítettek újraépíteni a házát. Pedig az egyesületet sem veti fel a pénz, a normatíva, amit kapnak, épp hogy a fenntartásukra elég. De azt tapasztalják, ha kell, összefognak az emberek, és segítenek. Mint ahogy teszik azt ők is, a hét minden napján, a nap 24 órájában, ha baj van.

Nikivel és az egyesület kommunikációs igazgatójával, Nyitrai-Hell Szilviával beszélgetünk.

XS
SM
MD
LG