Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"Nekem ők adtak újra és újra erőt, hogy ne adjam fel"


"Nekem ők adtak újra és újra erőt, hogy ne adjam fel"
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:27:16 0:00

Nikinek és három kisgyermekének 2018 novemberében mindenük odaveszett, amikor leégett a házuk. Aztán bekerültek a Fészek Gyermekvédő Egyesület gyermekek átmeneti otthonába, akik nemcsak szállást adtak, de a segítségükkel építették újra a házukat is.

A Fészek Gyermekvédő Egyesületet nevelőszülők alapították, mert úgy érezték, van még bőven mit tenni a gyerekvédelemben, és ők akartak is tenni. Létrehozták a gyermekek átmeneti otthonát, ahol már több száz bajba jutott gyermeknek és sokszor édesanyjuknak, édesapjuknak is nyújtottak átmeneti fészket a bajban.

Szalkai Nikolettának is ők segítettek, amikor a háromgyerekes édesanyának 2018-ban teljesen leegéett a háza. Nemcsak átmeneti szállást biztosítottak neki és a gyerekeknek, de gyakorlatilag segítettek újraépíteni a házát. Pedig az egyesületet sem veti fel a pénz, a normatíva, amit kapnak, épp hogy a fenntartásukra elég. De azt tapasztalják, ha kell, összefognak az emberek, és segítenek. Mint ahogy teszik azt ők is, a hét minden napján, a nap 24 órájában, ha baj van.

Nikivel és az egyesület kommunikációs igazgatójával, Nyitrai-Hell Szilviával beszélgetünk.

XS
SM
MD
LG