Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Nem vették fel ügyvédbojtárnak, mert cigány, polgármester lett belőle


Nem vették fel ügyvédbojtárnak, mert cigány, polgármester lett belőle
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:32:29 0:00

Csodabogárnak tartották, mert gyerekkorában ügyvéd vagy menő diplomata szeretett volna lenni. Végül két diplomát is szerzett a roma lány, de nem lett belőle ügyvéd. 2019-ben polgármesternek választották meg a szülőfalujában, Halmajugrán, ahol szerinte nincs szükség a 300 millió forintos focipályára.

Gyerekkorában ügyvéd vagy menő diplomata szeretett volna lenni, a falujában már akkor is csodabogárnak tartották, mert sokat tanult. Végül két diplomát is szerzett, de nem lett belőle ügyvéd, mert önálló praxisra nem futotta a nem túl gazdag roma lánynak. 2019-ben polgármesternek választották meg a szülőfalujában, Halmajugrán. Néha megbánja, hogy polgármester lett, mert mint mondja: ő kocka, a polgármesterkedés meg nagyon szociális terület.

Lakatos Róza életét furcsa kettősség jellemzi, állítása szerint sem a roma, sem pedig a többségi társadalom tagjai nem vállalnak vele igazán közösséget. Halmajugra polgármesterasszonya a roma tradíciók miatt nem ment férjhez, és nem szült gyereket, mert tanulni és dolgozni akart, és szerinte a kettő kizárja egymást. Halmajugra független polgármestere 2019 óta vezeti az 1200 fős, 90 százalékban roma települést, bár néha már meg-megbánja, hogy polgármester lett. Például azért, mert az előző vezetés 300 milliós focipályát szavazott meg a faluba, miközben szerinte másra is lehetett volna költeni a pénzt.
XS
SM
MD
LG