Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Molnár Áron színész-aktivista szerint az ország apakomplexusban szenved


Molnár Áron színész-aktivista szerint az ország apakomplexusban szenved
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:33:42 0:00

Álmodott már a miniszterelnökkel, aki szerinte akkor megértő és jófej volt. Egészen addig, amíg nem szembesítette a társadalmi problémákkal. A színész-aktivista szerint az ország apakomplexusban szenved, valamint nem ideológiák, hanem szakmaiság mentén kellene szervezni az egyetemi színészoktatást.

Milyen állapotban van szerinted a magyar demokrácia?

Katasztrofális.

És a sajtószabadság?

Rémisztő.

Mit mondanál Vidnyánszky Attilának, ha lenne vele két perced beszélgetni?

Attila, óriási felelősséged volt abban, hogy egy abúzusból pártpolitikai ügyet csináltál. Ugyanis, amikor az Eszenyi Enikőnek a története elindult, te azt mondtad, hogy azért álltunk bele az Enikőbe, mert nem jött el decemberben a tüntetésre a Madách térre. Abban a pillanatban szúrtad el, mert ezt a történetét te a pártpolitikai platformra cipelted. Ugyanezt csinálod most a Színművészeti Egyetemmel. Nagyon szépen kérlek, hogy kérj bocsánatot a diákoktól, visszakozz, lépj hátra és gondolkozz el azon, hogy van-e értelme tönkretenni a jövő generációját.

Mit mondanál Orbán Viktornak, ha lenne vele négyszemközt egy perced?

Szoktam vele álmodni. Ultra jó fej. Mindig iszonyatosan megértő. Rendszerint elmondom neki a főbb problémákat, amiket látok az országban. Voltunk Ráchelnek a születésnapján az álmomban. Flódnit ettünk. Elmondtam neki azt, hogy egyrészt a szegregáció problémáját mérhetetlenül rosszul kezeli. Másrészt pedig szerintem kifejezetten rasszista az az álláspont, amit képviselt a gyöngyöspatai romákkal kapcsolatban. Innentől kezdve egy olyan mezsgyére lépett ki, ami szerintem mérhetetlenül káros. Azt gondolom, hogy ha egy miniszterelnök nem tekinti a saját polgárait, attól függetlenül, hogy egyetért-e velük vagy sem, beszédpartnernek, vagy vitapartnernek, onnantól kezdve Viktor, te nem vagy nekem miniszterelnököm.

Volt valami reakció az álmodban erre, mondott bármit erre?

Megértő volt. Ilyeneket szokott mondani, hogy >> tudom, igen, csak azt kell megértened Áron, hogy ez egy nagyon komplex dolog a politika, hogy itt nem feltétlenül az emberségről szól<<. Ilyenkor mindig azt mondom neki, hogy de hát Viktor, miről másról kellene szólnia egy ország vezetése, mint az emberekre való koncentrálásra? Miről másról kellene szólnia ennek a dolognak, mint, hogy meglátod azt, hogy ki van bajban és segítesz rajtuk?
Nézd, ha az én barátaimat tömném szét pénzzel, akkor nem mernék a tükörbe nézni azokkal az emberekkel kapcsolatban, akik mondjuk valahol Borsodban egy kút mellett állnak húszan sorban, mert nincs vizük. Azok is a te állampolgáraid. És akkor azt szokta mondani, hogy: igen, Áron, igen, tudom.
Mondom, akkor gyere le velem ezekre a helyekre, nézd meg. Menjünk el oda fát vágni. Osszunk ott tisztasági szereket, higiéniai szereket, nézzünk át. Jó menjünk. Szállunk be a fekete autóba mi ketten, és ott megy még a diskurzus, párbeszéd köztünk. Halálosan megértő, olyan, mint egy miniszterelnök, akinek kéne lennie.

A beszélgetést 2021.02. 03-án rögzítettük. Molnár Áron Partizánnak adott interjúja, amelyben a korábban ellene elkövetett abúzusról beszélt egy héttel később látott napvilágot.

Molnár Áron a Szelfinek azóta azt mondta: más áldozatok is megkeresték, döbbenetes történetek kerültek felszínre a felvétel óta.

"Megerősítettek ezek a történetetek abban, hogy nem én voltam az egyetlen és voltak az enyémnél sokkal keményebb helyzetek, sorsok. De a legfontosabb, hogy mindig lehet és kell is segítséget kérni. Én is ezt fogom tenni"

- mondta a színész-aktivista.
XS
SM
MD
LG