Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Zacher Gábor: nem ígérgethetek úgy, mint Orbán Viktor, hogy mindenkit meg fogunk gyógyítani


Zacher Gábor: nem ígérgethetek úgy, mint Orbán Viktor, hogy mindenkit meg fogunk gyógyítani
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:32:00 0:00

Nem szokása felelőtlen ígéreteket tenni azoknak a betegeknek, akiket lélegeztetőgépre rak. Sok embernek az az utolsó mondata, hogy: de ugye meggyógyulok? Nem áltatja őket. A válasza ilyenkor az: ők mindent meg fognak tenni, hogy túléljék a koronavírust. Kormánybírálat az ország toxikológusától.

Nem szokása felelőtlen ígéreteket tenni azoknak a betegeknek, akiket lélegeztetőgépre rak. Sok embernek az az utolsó mondata, hogy: de ugye meggyógyulok? Nem áltatja őket. A válasza ilyenkor az: ők mindent meg fognak tenni, hogy túléljék a koronavírust. De így is sokszor kell döntenie, hogy ki az, akinek még ad esélyt a gyógyulásra.

Polgári, ötgenerációs orvosdinasztiából származik. A szocializmusban éppen ezért csak harmadjára vették fel az orvosira, akkor is csak azért, mert elérte a maximális pontszámot. Nem szereti, ha celebnek hívják, és sosem akart valóságshow-kban szerepelni, pedig jó sok pénzt kínáltak neki. Szerinte gáz, ahogyan Orbán Viktor kommunikál a járványról, és az is, hogy nem engedi be a sajtót a kórházakba bemutatni a valóságot. Az Operatív Törzset csak az elején nézte, de megunta, mert nem mondanak benne mindig igazat. Zacher Gábor, az ország toxikológusa, aki a hatvani kórház Covid-osztályán is dolgozik. A doki sokszor bírálja a kormány kommunikációs stratégiáját a járvánnyal kapcsolatban. De beszélgetünk arról is, hogy milyen volt az élete a 90-es években fideszes képviselőként. Ha akkor nem unja meg a politika világát, akkor most lehetne nagyon magas polcon lévő államtitkár is. Első rész.
XS
SM
MD
LG