Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Balog Gyula: A hajléktalanpopuláció nem csak abból áll, amit az utcán látni, az csak a jéghegy csúcsa


Alkoholista, hajléktalan, aktivista és színész – ez az identitása, ahogy ő fogalmaz. Napra pontosan tudja, mióta nem iszik alkoholt, beszélgetésünk idején már tízezer fölött volt ezeknek a napoknak a száma. Kisgyerekként itattak vele először szeszt, húsz éven át volt masszív alkoholista, erre rámentek családi és munkahelyi kapcsolatai. Utcára került. Azt mondja, a hajléktalanság olyan állapot, amiből van kiút, de emberi kapcsolatok nélkül szinte lehetetlen talpra állni.

Balog Gyula azok egyike, akiknek ez sikerült, ma már másoknak segít, hogy sikerüljön. Beszélgetésünk alatt mégis valahogy végig az volt az érzésem, hogy törékeny ez az erő, nagyon törékeny, ahogyan az egészsége is az. A Város Mindenkié csoport aktivistája, az Első kézből a hajléktalanságról program létrehozója, Balog Gyula volt a Szelfi vendége.

A podcastot itt hallgathatja meg:

Balog Gyula: A hajléktalanpopuláció nem csak abból áll, amit az utcán látni, az csak a jéghegy csúcsa
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:37:50 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG