Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Dr. Daróczy Judit: Rosszul jár az, aki csak az állami egészségügybe tud megkapaszkodni


Judit Daróczy - Szelfi cover
Judit Daróczy - Szelfi cover

Nagyon sok Magyarországon az alsóvégtag-amputációk száma. Az ok az érszűkület mellett a mára népbetegségnek számító diabétesz, a cukorbaj. Dr. Daróczy Judit bőrgyógyász, egyetemi tanár évtizedek óta foglalkozik a nehezen gyógyuló sebek, elsősorban a cukorbetegség okozta lábsebek gyógyításával, ő volt a Szelfi vendége.

Az orvos azt mondja, még harmincéves sem volt az egyik betege, akinek olyan súlyos állapotban volt a lába, amikor hozzá került, hogy már nem lehetett megmenteni. Pedig ha többet tudnánk a diabéteszről, ha jobban törődnénk az egészségünkkel, ha nem félnénk időben orvoshoz fordulni, és jobb lenne a szakemberképzés Magyarországon, akkor kevesebb ember veszítené el a lábát.

Erről és még sok másról is beszél podcastunkban az orvosprofesszor:

Rosszul jár az, aki csak az állami egészségügyben tud megkapaszkodni – mondja dr. Daróczy Judit, a cukorbetegsebek szakértője
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:42:47 0:00
  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG