Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Padisák Judit: Ebben az országban gyakorlatilag nincs környezet- és természetvédelem


Szelfi cover – Judit Padisák
Szelfi cover – Judit Padisák

A Fertő, a Velencei-tó és a Balaton közül utóbbi van a legkevésbé természetközeli állapotban – mondta a Szabad Európának Padisák Judit limnológus, egyetemi tanár. A szárazföldi belvizek szakértőjével a Balatonról, az emberi természetről, oktatásról és civil kurázsiról is beszélgettünk a Szelfiben.

Amikor arról kérdeztük, érdekli-e a döntéshozókat a tudósok, kutatók véleménye, azt mondta, „utoljára egy SZDSZ-es környezetvédelmi miniszter volt, aki összehívott szakértői bizottságot, és hallgatott rá”.

Padisák Judit limnológus, a természetes vizek, tavak, folyók szakértője. Amit ő nem tud a szárazföldi belvizekről, azt nem is érdemes – mondhatnánk, de tudósként ő lenne az első, aki azonnal tiltakozna kijelentésünk ellen. Biológus, akadémikus, egyetemi tanár, a Pannon Egyetem doktori tanácsának elnöke volt a Szelfi vendége, csopaki otthonában beszélgethettünk vele. A podcastot itt hallgathatja meg:

Padisák Judit: Ebben az országban gyakorlatilag nincs környezet- és természetvédelem
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:47:38 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG