Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Dr. Sófi Gyula: Nagyon súlyos tragédiákat látok, ne higgye senki, hogy ezt nem viszem haza, ezek ott vannak bennem


Dr. Sófi Gyula osztályvezető főorvos, igazságügyi gyermekpszichiáter és gyermekgyógyász szakértő, az Európai Igazságügyi Gyermekpszichiátriai Társaság Tanácsadó Testületének tagja
Dr. Sófi Gyula osztályvezető főorvos, igazságügyi gyermekpszichiáter és gyermekgyógyász szakértő, az Európai Igazságügyi Gyermekpszichiátriai Társaság Tanácsadó Testületének tagja

Ügyeletes orvosként látott el dr. Sófi Gyula egy bántalmazott gyermeket, akinek sorsa az egész klinikát megrázta, őt magát pedig később arra indította, hogy a gyermekgyógyászat mellett igazságügyi gyermekpszichiáter szakértővé képezze magát.

Cikkünk megjelenése óta Sófi Gyulát, aki már nem a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet pszichiátriai osztályának osztályvezető főorvosa, vesztegetés miatt letöltendő börtönbüntetésre ítélték. Az ítélet nem jogerős, a magát ártatlannak valló pszichiáter és védője fellebbezett.

A legkiszolgáltatottabbakon segít pszichiáterként a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági pszichiátriai osztályának osztályvezető főorvosa. Kórházi munkája során és igazságügyi szakértőként is nagyon nehéz sorsokkal, családi drámákkal találkozik nap mint nap. Mégis szinte szakmai kötelességének tekinti a pozitív hozzáállást. Nála egy pohár sohasem félig üres, inkább mindig félig tele van.

Életútról, szakmáról, a Covid és az online világ gyermekekre, fiatalokra gyakorolt hatásairól is beszélt podcastsorozatunkban. Arról is kérdeztük, hogyan tölti fel a lelki akkumulátorokat, kik segítenek neki, hogy másnap újult erővel segíthessen a gyerekeken.

Dr. Sófi Gyula: Nagyon sok támadás éri a fiatalokat az online térben
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:51:09 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG