Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Magyar pszichológus segítsége a brit olimpiai csapatnak és űrhajósoknak


Schlosser Károly
Schlosser Károly

Segítette a felkészülésben a brit olimpiai és paralimpiai csapatot, dolgozott a nemzetközi űrállomás légi irányítóival, saját fejlesztésű módszerével megújítaná az űrhajósok kiképzését, a virtuális valóságot felhasználva pedig daganatos gyerekeknek segítene felkészülni a megterhelő MR-vizsgálatokra. A közös ezekben a tudatos jelenlét és a pszichológiai rugalmasság fejlesztése, azaz hogy minél jobban ki tudjuk zárni a zavaró tényezőket, és arra tudjunk koncentrálni, ami valóban fontos és segít céljaink elérésében.

A Szelfi vendége Schlosser Károly pszichológus, a Goldsmiths, University of London egyetemi tanára és kutatója, a King’s College London Pszichiátriai, Pszichológiai és Neurológiai Intézet egyetemi tanársegédje, ahol a mindfulness a szakterülete.

A brit olimpiai csapattól az űrhajósokig
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:33:50 0:00

  • 16x9 Image

    Keller-Alánt Ákos

    Keller-Alánt Ákos a Szabad Európa újságírója. Korábban a Magyar Narancs munkatársa volt, emellett több külföldi lapban is megjelentek cikkei (többek között: Balkan Insight, Deutsche Welle, Internazionale). Oknyomozó munkájáért többször díjazták Magyarországon és külföldön is. 

XS
SM
MD
LG