Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

"Optimista vagyok, ez az egyetlen, amitől félek" - archív interjú Breuer Marcellel


"Optimista vagyok, ez az egyetlen, amitől félek" - archív interjú Breuer Marcellel
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:49 0:00

Új podcast-sorozatunkban elődünk, a Szabad Európa Rádió időtálló, korábbi műsorait elevenítjük fel. Ebben az epizódban a negyven éve, 1981. július 1-jén elhunyt Breuer Marcell építészre emlékezünk.

Több mint 70 éve, 1950-ben hangzott fel a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-ig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttérszervezetek hatalmas értéket hagytak hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcast-sorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: 20. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Ebben az epizódban a negyven éve, 1981. július 1-jén elhunyt Breuer Marcell építészre emlékezünk a Szabad Európa Rádió 1970. január elsejei műsorával. A riporter Halász Péter, a szerkesztő Ölvedi János.

A Szabad Európa Rádió műsoraiból fennmaradt archív felvételeket az Országos Széchényi Könyvtár gyűjti és őrzi, a gyűjtemény darabjai meghallgathatóak, kutathatóak.
XS
SM
MD
LG