Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ahogy az autoriter vezetőket harminc éve látták: archív beszélgetés Kosáry Domokos történésszel


Ahogy az autoriter vezetőket harminc éve látták: archív beszélgetés Kosáry Domokos történésszel
please wait

No media source currently available

0:00 0:31:09 0:00

Új podcast-sorozatunkban elődünk, a Szabad Európa Rádió időtálló, korábbi műsorait elevenítjük fel. A mai epizódban a változó Horthy-képről, az 56-osok közérzetéről, és más akkori kérdésekről beszél dr. Kosáry Domokos történész, az MTA korábbi elnöke egy 30 éves felvételen.

Több mint 70 éve, 1950-ben hangzott fel a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-ig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttérszervezetek hatalmas értéket hagytak hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcast-sorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: 20. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

A változó Horthy-képről, az 56-osok közérzetéről, és más akkori kérdésekről beszélget dr. Kosáry Domokos történésszel, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökével Székely Gábor. A Szabad Európa Rádió 1991. november 9-ei műsorát hallgathatják meg.

A Szabad Európa Rádió műsoraiból fennmaradt archív felvételeket az Országos Széchényi Könyvtár gyűjti és őrzi, a gyűjtemény darabjai meghallgathatóak, kutathatóak.
XS
SM
MD
LG