Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ahogy harminc éve látták az autoriter vezetőket – archív beszélgetés Kosáry Domokos történésszel


Ahogy harminc éve látták az autoriter vezetőket – archív beszélgetés Kosáry Domokos történésszel
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:31:09 0:00

Új podcastsorozatunkban elődünk, a Szabad Európa Rádió időtálló, korábbi műsorait elevenítjük fel. A mai epizódban a változó Horthy-képről, az ’56-osok közérzetéről és más akkori kérdésekről beszél dr. Kosáry Domokos történész, az MTA korábbi elnöke egy harmincéves felvételen.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

A változó Horthy-képről, az ’56-osok közérzetéről és más akkori kérdésekről beszélget dr. Kosáry Domokos történésszel, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökével Székely Gábor. A Szabad Európa Rádió 1991. november 9-i műsorát hallgathatják meg.

A Szabad Európa Rádió műsoraiból fennmaradt archív felvételeket az Országos Széchényi Könyvtár gyűjti és őrzi, a gyűjtemény darabjai meghallgathatók, kutathatók.
XS
SM
MD
LG